Zeka ölçen IQ testi: Bu akıl bulmacasında hangi kadının eve daha fazla su getireceğini 5 saniyede bulabilir misin?

Zeka ölçen IQ testi: Bu akıl bulmacasında hangi kadının eve daha fazla su getireceğini 5 saniyede bulabilir misin?

Zeka IQ testi: Bu akıl bulmacasında, resimdeki hangi kadın eve daha fazla su getireceğini belirlemeye çalışın. Sadece yüksek IQ'ya sahip insanlar doğru cevabı 5 saniye içinde tahmin edebilir!

Bu zeka oyununda, durumlarına göre hangi kadının eve daha fazla su getireceğine karar vermen gerekiyor. Yukarıdaki resimde iki kadının iki su kovası taşıdığını görebilirsiniz. Hanımlar su kovalarını yakındaki nehirden doldurdular. İkisi de doldurulmuş kovaları eve götürüyor. Ama resimde hangi kadının eve daha çok su getireceğini söyleyebilir misiniz?

1-009.jpg

HANGİ KADIN EVE DAHA FAZLA SU GETİRECEK 5 SANİYE İÇİNDE TAHMİN EDİN

Bu zeka oyunu, soruna bakarken verdiğiniz karara dayalı olarak zeka seviyenizi test etmenize yardımcı olacaktır. Bu IQ testi, Zeka Bölümünüzü öğrenmenin eğlenceli bir yoludur. Bu beyin bulmacalarını çözerken, problemi taramanız ve mantıksal akıl yürütme becerilerini kullanarak cevaba ulaşmanız gerekir. Zeka oyunları, bu eğlenceli oyunlar yaratıcı düşünme ile çözüldüğü için basit bir bilmeceyi daha ilginç hale getirir. Çözüme ulaşmak için biraz farklı düşünmeniz gerekiyor çünkü cevap hemen önünüzde olmayacak. Bu yüzden, resimde hangi kadının eve daha fazla su getireceğini belirlemeniz gereken ilginç bir zeka oyunu hazırladık.

Cevap oldukça basit ama zor olduğu için soruyu cevaplamadan önce resme dikkatlice bakmanız gerekiyor. Bir uyarı olarak, bu zeka oyununun cevapları sorunun hemen altında verilmiştir, bu yüzden çok fazla kaydırıp hile yapmadığınızdan emin olun!

ZEKA OYUNU CEVABI

Resimdeki kadınların kovalarına dikkatli bakarsanız öndeki bayanın kovalarının biraz büyük olduğunu ve tahtadan yapıldığını görebileceksiniz. Arkadaki kadının kovaları çelikten yapılmış ve biraz küçük. Ancak öndeki hanımın kovalarından biri sızdırıyor ve ondan su damlıyor. Yani o eve varana kadar kovası boşalacaktır.

Yani, bu zihinsel sınavın cevabı, arkada çelik kova olan bayanın evine daha fazla su getirecek olmasıdır.

2-010.jpg

Yukarıdaki zeka oyunu zeka ve gözlem becerilerinizin basit bir testidir. Bulmacayı öngörülen süre içinde çözmek için yanal düşünmeyi gerektirir. Ancak, cevabı birkaç saniye içinde çözdüyseniz, kendinizi tatmin hissedeceksiniz. Bu zeka oyunu, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yolu. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi bilmenin iyi bir yoludur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN