İngiltere'de Owen Louis isimli bir genç oldukça sıra dışı bir yöntem kullanarak teknolojik bir cihazı şarj edip kullanmayı başardığını iddia etti.
İngiltere'de Owen Louis isimli bir genç oldukça sıra dışı bir yöntem kullanarak teknolojik bir cihazı şarj edip kullanmayı başardığını iddia etti.
Çektiği video ile soğan ile gerçekleştirdiği bir takım işlem sonrasında elektronik cihazını sanki prize takar gibi kullanmayı başardı.
Arkadaşının verdiği fikir ile sebzelerle elektrik enerjisi üretebileceğini düşünen Owen Luis bunu gerçekleştirdiği deney ile kanıtlamışa benziyor.
Bu deneyinde soğan kullanarak işe başlayan genç, sonunda amacına oldukça sıra dışı bir şey bularak son buluyor.
Peki bu nasıl gerçekleşebilir?
Sebzelerin tümünde iyon bulunuyor. Enerji içecekleri de bu iyonları harekete geçirecek bir takım karışımlara sahip.
Yani uygun şartları oluşturup enerji içeceği ve sebzelerdeki iyon miktarını bir araya getirdiğinizde teorik olarak böyle bir elektrik enerjisinin açığa çıkması oldukça muhtemel.
Owen Louis'in ise kullandığı yöntem şu şekilde;
Bir tornavida veya delici bir alet ile soğanın her iki tarafına eşit bir delik açıyorsunuz.
Soğanı herhangi bir enerji içeceğinin içine bırakıp yaklaşık yarım saat bırakıp kimyasal reaksiyona geçmesini bekliyorsunuz.
En az yarım saat beklettiğiniz soğanı çıkartıp, hiç bir yeri ıslak kalmayacak şekilde kuruluyorsunuz.
Daha sonra elektronik cihazın usb kablosunu soğana batırıp adeta bir priz gibi kullanıyorsunuz.
Ve şaşılacak şekilde elektronik cihaz çalışmaya başlıyor.
Sosyal medyada hızla yayılan videoda yurt dışında yaşan biri patates ile elektrikli araba yapıyor.
Sadece bir kaç dakika içerisinde arabayı yapan kişi görüntülerin sonlarına doğru da yaptığı arabayı test ediyor.
İşte adım adım patatesle elektrikli otomobil yapımı...
Bu düşünce bazılarına saçma gelse de, aslında bilimsel temellere dayanıyor. Kudüs İbrani Üniversitesi’nde araştırmacı Haim Rabinowitch ve arkadaşları birkaç yıldır patatesten elektrik üretme projesi üzerinde çalışıyor.
Organik bir maddeden pil yapmak için iki metal parçası gerekiyor. Çinko gibi bir metal negatif yüklü elektrot, yani anot, bakır gibi bir metal de pozitif elektrot, yani katot olarak kullanılabilir. Patatesin içindeki asit, çinko ve bakır ile kimyasal tepkimeye neden oluyor ve elektronlar bir metalden diğerine doğru akarken enerji meydana geliyor.