Hilmi Türkmen kimdir?

Hilmi Türkmen kimdir?

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, siyaset hayatına ilk kez 1992 yılında Refah Partisi'nde başladı. Asıl mesleği avukatlık olan Hilmi Türkmen Trabzonludur. İşte biyografisi...

2004-2014 yılları arasında Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı, 2014-2024 yılları arasında ise Üsküdar Belediye Başkanlığı yapan Hilmi Türkmen, Klasik Türk Sanatları Vakfı'nın kuruculuğunu üstlendi. 

HİLMİ TÜRKMEN'İN HAYAT HİKAYESİ

1973 yılında Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde dünyaya geldi. Babası Hacı Mustafa Türkmen'dir. İlköğrenimini Trabzon'da, liseyi Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi'nde, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.

Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra 1996 yılında serbest avukat olarak Üsküdar'da mesleğe başladı.

Klasik Türk Sanatları Vakfı kuruculuğu ve mütevelli heyeti üyeliği, Hukukcular Derneği yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

Siyasete aktif olarak 1992 yılında Refah Partisi Üsküdar Gençlik Kolları'nda başladı. Fazilet Partisi'nde Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

İKİ DÖNEM ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

AK Parti'nin kuruluş süreci ile birlikte Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2002 Genel ve 2004 Yerel Seçimleri'nde AK Parti Üsküdar İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı yaptı. 2003-2004 yıllarında ise AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilat Başkanlığı görevini üstlendi.

2004 Yerel Seçimleri'nden sonra Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı ve İBB Meclis Üyeliği yaptı.

30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Üsküdar Belediye Başkanı seçildi.

ÖZEL YAŞAMI

Zühre Türkmen ile evli ve iki kız, iki erkek çocuk babasıdır.

14 Eylül 2014 tarihinde oğlu Yusuf Türkmen'in nikahını kendisi kıydı.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @hilmiturkmen34, Twitter'da @hilmi_turkmen kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN