Hong Kong'da koronavirüs grevi

Hong Kong'da koronavirüs grevi

Hong Kong’da hastane çalışanları yüzlerce kişinin ölümüne neden olan koronavirüs nedeniyle Çin sınırının kapatılmamasına tepki göstermek için grev kararı aldı. Söz konusu grevin 5 gün sürmesi bekleniyor.

Hong Kong'da binlerce hastane çalışanı, şu ana kadar 259 kişinin ölümüne yol açan ve 12 bine yakın kişide görülen koronavirüs nedeniyle Çin sınırının kapatılmamasına tepki göstererek greve gitme kararı aldı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, aralarında çok sayıda doktor ve hemşire de olan hastane çalışanları, sınırın kapatılmaması halinde Pazartesi günü greve başlamayı ve eylemi beş gün sürdürmeyi planlıyor.

Hong Kong Hastane Yönetimi Çalışanları İttifakı, 9 bin üyesinin greve destek verdiğini açıkladı ve yönetimi, "taleplerini görmezden gelmekle" suçladı. Hong Kong'da şu ana kadar 13 kişide koronavirus görülmüştü.

"İki sistem, tek devlet" ilkesi altında yönetilen eski bir İngiliz sömürgesi olan Hong Kong, 1 Temmuz 1997'de yeniden Çin'in hâkimiyeti altına girmişti. Hong Kong, yarı özerk bir yönetime sahip.

"ÇİN EKONOMİSİ YÜZDE 2 KÜÇÜLEBİLİR"

Bu arada uzmanlar koronavirüs salgını nedeniyle Çin ekonomisinin yılın ilk yarısında yüzde 2 küçülebileceği uyarısında bulundu.

Çin, ABD'den sonra dünyanın en büyük ikinci ekonomisine sahip ve geçen yıl yüzde 6,1 büyümüştü.

Virüsün ilk kez görüldüğü Vuhan kentinin bağlı olduğu Hubei eyaletinde on milyonlarca kişinin Çin'in diğer bölgeleriyle bağlantısı kesilmiş durumda.

Ülke çapında işçilere, evlerine kalmaları uyarısı yapıldı. Çin'de fabrikalar, dükkanlar ve ofisler en az bir hafta daha kapalı olacak. Pekin Borsası'nın ise Pazartesi günü yeniden açılması bekleniyor.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN