Hünkar Beğendi tarifi | Hünkar Beğendi nasıl yapılır? Malzemeler nelerdir?

Hünkar Beğendi tarifi | Hünkar Beğendi nasıl yapılır? Malzemeler nelerdir?

Hünkar Beğendi tarifi patlıcanların market raflarında daha fazla yer alması ile birlikte en çok yapılmaya çalışılan yemeklerden biri oldu. Köklü bir tarihi olan Hünkar Beğendi, patlıcan, biber, kuzu eti gibi malzemelerle yapılıyor. İşte Hünkar Beğendi nasıl yapılır? sorusunun yanıtı...

Hünkar beğendi tarifi araştırılıyor. "Hünkar Beğendi nasıl yapılır?" sorusunun yanıtı haberimizde. Et ile patlıcanın eşsiz birleşiminden oluşan Hünkar beğendi tarihi yemeklerimizden biridir.

Peki Hünkar Beğendi tarifi nasıldır? Hünkar Beğendi nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

HÜNKAR BEĞENDİ TARİHİ

"Hünkar beğendi yemeği, Sultan Abdülaziz ve Napolyon’un olduğu bir hikaye içerisinde yer alır. Hünkar beğendi yemeğinin hikayesi rivayetlerden uzak, yaşanmışlığına inanılan bir hikaye. 1867 yılında padişah Abdülaziz, İmparator III. Napolyon'a misafir olduğunda, Napolyon'u da kendi sarayına davet eder. Napolyon yoğunluğundan ötürü bu davete icabet edemez ve kraliyeti temsilen, kraliçe davete gidebilir. Kraliçe İstanbul'a gelirken yanında aşçısını da getirir ve Beylerbeyi sarayında misafir edilirler. Sarayın mutfağında Türk aşçılarla birlikte yemek yapan Fransız aşçı bir gün "Beşamel" sosu hazırlar. Bu yeni sos, o sırada hemen yanında patlıcanı közleyen, ezerek patlıcan salatası hazırlayan Türk aşçının ilgisini çeker. Türk aşçı, hazırladığı beşamel sosa közleyip ezdiği patlıcanları ekler. Tadına bakar, beğenir, ve bu yemeği kuzu etinin yanında hünkara sunmaya karar verir. Padişah Abdülaziz yeni yemeği pek beğenir. O günden sonra bu yemek "Hünkar Beğendi" olarak anılır."

İşte Hünkar beğendi tarifi….

19-11/24/hunkar-begendi-tarifi-1574594395.jpg

HÜNKAR BEĞENDİ MALZEMELERİ

Et sotesi için:

800 gr kuzu eti

2 yeşil biber

1 kuru soğan

2 domates

 2-3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Kekik, karabiber, kimyon, tuz, pul biber

Beşamel sos için:

 1,5 su bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağı 

1,5 yemek kaşığı un 

Tuz

Karabiber

19-11/24/hunkar-begendi-3.jpg

HÜNKAR BEĞENDİ NASIL YAPILIR?

Patlıcanlar ve biberleri yıkayıp tepsiye dizin ve 180 derecelik fırında közlemeye bırakın.

Sote için kuşbaşı etleri orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektiğinde ise 2 bardak su ekleyin ve su çekene kadar tekrar pişirin.

Suyunu çektiğinde sıvı yağı ekleyin ve biber ile soğanı ekleyerek kavurun. Sarımsak ve salçayı da ekleyin, 1 dakika sonra domates ve baharatlarını da ekleyerek 2-3 dakika pişirin. Sonra ocaktan alın.

Beşamel sos için tereyağını tencereye alın ve un ekleyerek kavurun. Sütü de ekleyerek karıştırın ve tuz, karabiberini de ekleyin. Koyulaşmaya başladığında patlıcanı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Servis tabağına önce beşamel soslu patlıcanı koyun ve üzerine de hazırladığınız soteyi koyarak servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN