İBB Meclisi'nden Türkiye’nin ilk Atatürk heykeline koruma kararı

İBB Meclisi'nden Türkiye’nin ilk Atatürk heykeline koruma kararı

İBB Meclisi’nde, Sarayburnu’nda bulunan 3 Ekim 1926’da Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel tarafından yapılan ilk Atatürk anıt heykelinin ‘arkeolojik-tarihi sanat değeri olan anıt eser’ olarak tescillenmesine oy birliğiyle karar verildi.

Eser geçmiş dönemde uyarılara karşın uzun süre bakımsız bırakılmıştı. İBB Meclisi toplantısında önceki gün eserin durumuna ilişkin teklif gündeme geldi.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre, teklifte, İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun 2018 tarihli kararı ile anıtın ‘korunması gerekli, tescilli arkeolojik-tarihi sanat değeri olan anıt eser yapı’ olarak tescil edildiği anımsatıldı.

Anıtın tescilinin planlara işlenmesine ilişkin Fatih Belediye Meclisi’nin 5 Eylül 2019’da karar aldığı anımsatılan teklifte anıtın yer aldığı parselin imar planlarındaki ‘parklar ve dinlenme alanI’ fonksiyonuna, kurul kararı doğrultusunda tescil taraması eklenmesi istendi.

Karar oy birliği ile kabul edildi. İBB ve Fatih Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Kazım Akşahin karar için tüm meclise teşekkür etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN