İbrahim Kalın: Batı medyası IŞİD bahanesiyle PKK'ya destek veriyor

İbrahim Kalın: Batı 
medyası IŞİD bahanesiyle 
PKK'ya destek veriyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, son yazısında Batı medyasının, "IŞİD'le mücadele" bahanesiyle PKK terörüne verdiği desteği değerlendirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Daily Sabah'ta yayımlanan "PKK's dirty war" (PKK'nın kirli savaşı) başlıklı yazısında, Batı medyasındaki PKK yanlısı haber ve yorumların, örgütün terör faaliyetlerine nasıl katkıda bulunduğunu ortaya koydu. Bu tür yayınların IŞİD'le savaş bahanesiyle PKK'nın Türkiye'deki terörünü meşrulaştırdığını belirten Kalın'ın yazısında şu ifadeler öne çıktı:

"PKK, 7 Hairan seçimlerinden beri Türkiye'de güvenlik güçlerine ve sivillere yönelik saldırılarını artırdı. Silah bırakmayı ertelemek için sürekli bir bahane arayan örgüt, Suriye'deki savaşı kullanıyor. Ne yazık ki BBC, the Guardian, Reuters, Times, The New York Times gibi önde gelen batılı medya kuruluşları PKK'nın yalanlarına kanıyor ve böylece kirli savaşına yardımda bulunumuş oluyor.

Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrıları ve Türk hükümeti tarafından alınan büyük demokratik ve sosyoekonomik önlemlere rağmen, PKK ve uzantıları "halk için mücadele" masalı içinde kaybolmuş durumdalar. Bu ne mücadelesidir? Kime karşı, kim için verilmektedir?

PKK ve PYD'nin insan hakları ihlalleri ortada

PKK, zalim ve kanlı tarihinde Türkler kadar Kürtleri de öldürmüştür. Onlarca Kürt liderini infaz etmiş, 1990'larda Irak Kürtleriyle savaşmıştır ve Suriye'de savaşın başlamasından beri Suriye Kürtlerine baskı uygulamaktadır.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin çocuk asker kullanımı ve PYD kontrolündeki bölgelerdeki insan hakları ihlalleriyle ilgili birden fazla rapor yayımladı.

PYD Tel Abyad'ı aldıktan sonra, buradaki nüfus yapısını değiştirmek için Türkmen ve Arapları göçe zorladı. Dahası, PYD'nin uzun süredir Esad rejimiyle karanlık ilişkileri olduğuna dair şüpheler bulunuyor.

IŞİD'le savaşmak Türkiye'deki terörü meşrulaştırmaz

Batı medyasının PKK yanlısı tutumu, tamamen Suriye'deki savaşa ve IŞİD'le mücadeleye dayanıyor. Bu tutumun altında, IŞİD'le savaştığını iddia eden herhangi bir grubun, "doğası gereği iyi" olduğu varsayımı yatıyor. PKK, barbarlara karşı kahramanca savaş veren bir örgüt olarak gösteriliyor. Ama kanlı teröristleri barış aşıkları olarak göstermek tehlikeli bir girişimdir. PKK'nın IŞİD'e karşı savaşan kahramanlar olduğu efsanesi, PKK için meşruiyet ve politik manevra alanı yaratmaktadır.

IŞİD, Esad ve PKK'yı ayakta tutmak için bahane olarak kullanılıyor

Bu hikaye, ayrıca dikkatleri Suriye'deki asıl sorun olan, 300 bin kişiyi öldüren, kimyasal silah kullanan ve savaş suçları işleyen Esad rejiminden başka yönlere çekiyor.

IŞİD gerçek bir tehdittir ve IŞİD'e karşı tavizsiz bir şekilde mücadele edilmelidir. Ama IŞİD'i Suriye ve ötesinde vekalet politikaları tasarlamak ve kullanmak için bahane olarak sunmak, hem ahlaki, hem de siyasi açıdan yanlıştır. Tıpkı Suriye rejimi ve destekçilerinin, rejimi korumak için IŞİD'i bahane olarak kullanması gibi, PKK da IŞİD'i kendi siyasi ajandası için kullanıyor. PKK'nın dünyayı aptal yerine koymasına müsaade edilemez. PKK'ya destek verenler, PKK'nın kirli savaşının bir parçası haline geldiklerini anlamalıdır.

Hem süreç, hem de terörle mücadele devam edecek

Türkiye, ilkesel pozisyonunu koruyor; siyasi ve ekonomik reformlara devam eder ve 30 yıllık çatışmaya barışçı bir çözüm ararken, PKK terörüyle de mücadele ediyor. PKK'nın saldırıları ve medya desteğine rağmen, Türkiye bir yanda özgürlük ve demokrasi, diğer yanda güvenlk ve istikrar arasında dengeyi korumaya devam edecektir"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN