İbrahim Kalın'dan Batı'ya: Terörü meşrulaştırmaktan vazgeçin!

İbrahim Kalın'dan Batı'ya: Terörü meşrulaştırmaktan vazgeçin!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter üzerinden paylaştığı mesajda Batılı medya kuruluşlarının Türkiye'nin terörle mücadelesine yönelik yaptığı kara propagandaya ve PKK terörünü meşrulaştırmasına dikkat çekti.

[Karar]

Batı medyasının Kobani Savaşı'yla başlayan PKK yanlısı tavrı, örgütün Türk güvenlik güçlerine karşı 1,5 aydır yeniden tırmanışa geçen saldırılarına rağmen sürüyor. Başta İngiliz kuruluşlar olmak üzere Batı medyası, adeta PKK'nın yayın organı gibi çalışıyor. TSK'nın son dönemde örgüte karşı yürüttüğü operasyonlar, bu yayın organlarında "Türkiye'nin IŞİD'le savaşanları hedef aldığı" şeklinde sunuluyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bugün İngilizce olarak attığı tweet'te bu durumu özlü bir biçimde anlattı. Tweet'inde çeşitli Batılı medya kuruluşlarının PKK'yı şirin gösteren, teröristleri kahraman gibi sunan haberlerinin ekran görüntülerini paylaşan Kalın, "PKK, Türkleri de Kürtleri de aynı şekilde öldüren bir terör örgütüdür. Bu terörü meşrulaştırmaktan ve romantize etmekten vazgeçin" diye yazdı.

Batı'nın çelişkisi

PKK, ABD ve AB ülkelerinin terör listesinde bulunuyor. IŞİD'le mücadelede PKK'nın Suriye kolu olan PYD'ye verilen destek ise PYD'nin siyasi bir parti olduğu ve terör listesinde yer almadığı gerekçesiyle meşrulaştırıyor. Buna karşın PYD'ye Suriye'de silah ve hava desteği veren Batı, Türkiye Kandil'deki PKK hedefleri vurduğunda "IŞİD'le savaşanların vurulduğu" eleştirisini yapıyor. Yani işine geldiğinde PKK ile PYD'yi ayıran Batı, işine gelmediğinde ikisini bir tutuyor.

Kandil'de IŞİD mi var?

İbrahim Kalın'ın tweet'inde, İngiliz Independent gazetesinin "Türk bombaları, IŞİD'le savaşan PKK'nın dikkatini dağıtıyor" şeklindeki haberi ile Alman Bild'in "Türkiye, IŞİD'in düşmanlarına karşı savaş yürütüyor" haberi yer alıyor. Kandil'in çevresinde IŞİD'in varlığı bulunmamasına rağmen Türk uçaklarının Kandil'i bombalamasının IŞİD'le mücadeleye zarar verdiğini iddia eden Batı medyası, aynı Türk uçaklarının Suriye'de IŞİD'i de vurduğunu görmüyor.

İbrahim Kalın, gerek yazılarında, gerekse attığı bu tweet'te Batı medyasının Türkiye'ye karşı yürüttüğü aleni kara propagandaya dikkat çekiyor.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN