İçişleri'nden Boğaziçi açıklaması: Devletin gücünü sınamayın

İçişleri'nden Boğaziçi açıklaması: Devletin gücünü sınamayın

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Boğaziçi protestolarında 528 kişinin gözaltına alındığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Çataklı'nın eylemlerle ilgili söylediği "Kimseye devletin gücünü sınamasını tavsiye etmeyiz" sözleri tepkilere neden oldu.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Boğaziçi Üniversitesi'nde Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasının ardından çıkan protestolarla ilgili açıklama yaptı.

Çataklı, protestolarda gözaltına alınan 528 kişiden 2'sinin tutuklandığını, 108'i adli kontrolle toplam 498 kişinin serbest bırakıldığını bildirdi.

Gözaltındaki 28 kişinin işlemlerinin devam ettiğini belirten Çataklı, "Resim gayet net. Orada huzursuzluk çıkarmak isteyen terör örgütlerinin, marjinal yapıların kışkırtmalarına asla müsaade etmeyiz. Kimseye devletin gücünü sınamasını tavsiye etmeyiz" diye konuştu.

CİHANGİR İSLAM: PROTESTO HAKKINI KULLANAN VATANDAŞLARA SÖYLÜYOR

Çataklı'nın bu açıklamaları sosyal medyada tepkilere neden oldu. İstanbul Milletvekili Cihangir İslam yaptığı açıklamada "Konuşan devletin bir memuru. Anayasal protesto hakkını kullanan vatandaşlara söylüyor. Çöküş içinde olan iktidarların son çaresi vatandaşını tehdit olarak göstermektir. İlk seçimde GİDECEKSİNİZ!" dedi.

YILDIRAY OĞUR: BUNU DIŞİŞLERİ DIŞ GÜÇLERE SÖYLEMİYOR MUYDU?

Çataklı'nın su sözlerine bir tepki de Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur'dan geldi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Oğur "Bi yanlışlık olmasın, bunu Dışişleri dış güçlere söylemiyor muydu?" ifadesini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN