İdlib şehitlerinin hikayeleri: 33 ocağa ateş düştü

İdlib şehitlerinin hikayeleri: 33 ocağa ateş düştü

Son dakika haberi... Şehit düşen 33 askerin kimlikleri belli olmaya başladı. İdlib'de şehit düşen Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı'nın acı haberi Kahramanmaraş'ta ailesine verildi. 7 kardeş olan Saygılı'nın 3 kardeşinin de TSK mensubu olduğu, çeşitli yerlerde görev yaptığı belirtildi. Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Tüzel'in şehadet haberi Mersin'deki baba ocağına ulaştı. İdlib'de şehit düşen Yüzbaşı Süleyman Şahin'in şehadet haberi Afyonkarahisar'daki ailesine verildi. Şahin'in evli ve 2 çocuk sahibi olduğu belirtildi.

Şehit düşen 33 askerin kimlikleri belli olmaya başladı, kahreden haber şehitlerin ailelerine ulaştırılıyor...

1- Yedek Astsubay Muhammet Ali Özer (25)/ Hatay

2- Piyade Uzman Onbaşı Veysel Günay/ Gaziantep

3- Uzman Çavuş İbrahim Tüzel (24)/ Mersin

4- Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz (23)/ Antalya

5- Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı (23)/ Kahramanmaraş

6- Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin (35)/ Afyonkarahisar

7- Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz (24)/ Kayseri

8- Uzman Çavuş Güven Kurtulmuş/ Bitlis

9- Uzman Çavuş Batuhan Tank (23)/ Osmaniye

10- Uzman Onbaşı Halil İbrahim Akkaya (23)/ Osmaniye

11- Astsubay Çavuş Mehmet Muhammed Akay/ Mersin

12- Uzman Onbaşı Recep Bekir (21)/ Tekirdağ

13- Piyade Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz (24)/ Bursa

14- Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan (23)/ İstanbul

15- Piyade Teğmen Bayram Olgun (26)/ Konya

16- Uzman Çavuş Ali Turgut (39)/ Uşak

17- Piyade Uzman Nihat Kara/ Tekirdağ

18- Sözleşmeli Er Birhan Er/ Tekirdağ

19- Uzman Onbaşı Emre Baysal/ İstanbul

20- Piyade Uzman Çavuş Soner Enes Baykuş (24)/ Kahramanmaraş

21- Piyade Uzman Çavuş Adem Akın (30)/ Tokat

22- Uzman Çavuş Selman Cankara (26)/ Adana

23- Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Orhan (25)/ Adıyaman

24- Piyade Uzman Çavuş Osman Ak (23)/ Mersin

25- Astsubay Muharrem Öğütçü (25)/ Bingöl

26- Teğmen Mustafa Bayraktar (29)/ Hatay

27- Uzman Onbaşı Tayfun Peker (28)/ Samsun

28- Tankçı Sözleşmeli Er Cuma Bağtur/ Batman

29- Uzman Çavuş Emin Yıldırım/ Hatay

30-Uzman Onbaşı Tayfun Pekel (29)/ İstanbul

KAHRAMANMARAŞ'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı'nın (23) Kahramanmaraş'taki evine şehadet haberi ulaştı.

Şehidin Türkoğlu ilçesi Beyoğlu Mahallesi'ndeki babaevine giden Kaymakam Gürbüz Saltaş, Türkoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Bozdoğan ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mete Pekmez, şehadet haberini anne Ayşe ve baba Hüseyin Saygılı'ya verdi.

Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı

3 KARDEŞİ DE ASKER

Şehidin ailesi ve yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri teskin etti. Saygılı ailesinin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı, sokağa taziye çadırı kuruldu.

7 kardeş olan Saygılı'nın 3 kardeşinin de Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olarak çeşitli yerlerde görev yaptığı belirtildi.

MERSİN'E DE ŞEHİT ATEŞİ

İdlib bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına hava saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Tüzel'in, Mersin'deki baba ocağına acı haber ulaştı.

Uzman Onbaşı İbrahim Tüzel

Şehit Tüzel'in Erdemli ilçesine bağlı Alibeyli Mahallesi'nde yaşayan ailesine şehadet haberini Erdemli Kaymakamı Avni Kula, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erhan Erdoğan ve İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Şahingözlü verdi.

"3 GÜN ÖNCE TELEFON GÖRÜŞTÜK"

Haberi alan şehidin babası Şuayip ve annesi Gülten Tüzel'i yakınları teskin etmeye çalıştı.

Baba Şuayip Tüzel, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğluyla en son 3 gün önce telefonla görüştüğünü anlattı.

Şehidin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı, sokağa taziye çadırı kuruldu.

KAYSERİ'YE ACI HABER ULAŞTI

İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz'ün (24) Kayseri'deki ailesine acı haber verildi.

Uzman Onbaşı Ali Taşöz

Şehidin Develi ilçesi Reşadiye Mahallesi'ndeki babaevine giden yetkililer, anne Penbe ve baba Hüseyin Taşöz'e oğullarının şehadet haberini verdi.

Taşöz ailesinin evine Türk bayrağı asıldı. Şehadet haberini duyan yakınları ve komşuları, aileye başsağlığı dileklerini iletti.

Bekar olan şehit Taşöz'ün görev yerine 10 ay önce gittiği ve 2 kardeşi olduğu belirtildi.

İDLİB'DE BİR YÜZBAŞI DA ŞEHİT OLDU

İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Yüzbaşı Süleyman Şahin'in (35), Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesindeki babaevine şehadet haberi ulaştı.

Şehidin Sanayi Mahallesi Dokuma Sokak'taki baba ocağına gelen Kaymakam Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Necip Kacar ve İlçe Emniyet Müdürü Özgür Taşkın, şehadet haberini, baba Mehmet ile anne Arzu Şahin Ankara'da olduğu için kardeşi Gökhan Şahin'e verdi.

 Yüzbaşı Süleyman Şahin

Yüzbaşı Süleyman Şahin

EVLİ VE 2 ÇOCUK BABASI

Şehidin kardeşi ve yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri teskin etti.

Şahin'in ailesinin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı, sokağa taziye çadırı kuruldu. Şahin'in evli ve 2 çocuk sahibi olduğu belirtildi.

ANTALYA'YA KAHREDEN HABER

Suriye'nin İdlib bölgesinde Esad rejiminin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz'ın Antalya'daki babaevine acı haber ulaştı.

Şehit Korkmaz'ın Finike ilçesi Turunçova Mahallesi'nde yaşayan ailesine şehadet haberini askeri yetkililer verdi.

Piyade Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz

Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz

Oğullarının şehadet haberine alan Baba Salih ile anne Fatma Korkmaz büyük üzüntü yaşadı. Şehidin evine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Finike Kaymakamı Ergün Baysal, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi ve mahalle sakinleri aileye taziye ziyaretinde bulundu.

KAHRAMANMARAŞ'A İKİNCİ ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

İdlib bölgesinde Esad rejiminin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Akif Akçadağ'ın Kahramanmaraş'taki babaevine şehadet haberi ulaştı.

Şehit Akif Akçadağ'ın (29), Onikişubat ilçesi Karamanlı Mahallesi'ndeki babaevine gelen Kaymakam Serkan Keçeli, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Salih Öksüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Sidan, aile yakınlarına şehadet haberini verdi.

Şehidin babası Bekir ve annesi Serpil Akçadağ'ın Hatay'a gittiği, çocuklarının şehadet haberini de orada aldığı belirtildi.

Haberi alan şehidin yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri teskin etti.

Akçadağ ailesinin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

UŞAK'A KAHREDEN HABER ULAŞTI

Suriye'nin İdlib bölgesinde Esad rejiminin hava saldırıları sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Turgut'un Uşak'taki baba evine şehadet haberi ulaştı.

Şehit Ali Turgut'un (39) Banaz ilçesine bağlı Büyükoturak Köyü'ndeki babaevine gelen Banaz Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Belediye Başkanı Zafer Arpacı ve İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç, aile yakınlarına acı haberi verdi.

ŞEHİDİ AİLESİ YIKILDI

Haberi alan şehidin annesi Sultan ve babası Ahmet Turgut, askeri yetkililer ve mahalle sakinlerince teskin edilmeye çalışıldı.

Şehit ailesinin evine Türk bayrağı asıldı.

BATMAN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan sözleşmeli er Cuma Bağatur'un Batman'ın Sason ilçesindeki evine şehadet haberi ulaştı.

Şehidin Mahalle'deki babaevine gelen Kaymakam Abdullah Özadalı, Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Muhammed Topal şehadet haberini baba Mehmet Bağatur ve diğer yakınlarına verdi.

Kaymakam Özadalı ve beraberindekiler, aileye başsağlığı diledi.

Sağlık ve jandarma ekipleri şehidin ailesini teskin etti. Eve Türk bayrağı asıldı.

ADIYAMANLILAR ŞEHİDİNE AĞLIYOR

İdlib’de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Orhan'ın (25) Adıyaman'daki evine şehadet haberi ulaştı.

Şehidin merkez Fatih Mahallesi'ndeki babaevine gelen Vali Aykut Pekmez, Vali Yardımcısı Bedir Deveci, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yasin Gündoğmuş, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Gökhan Türköz şehadet haberini anne Elif ve baba Ahmet Orhan'a verdi.

Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Orhan

Uzman Onbaşı Mehmet Orhan

Şehidin ailesi ve yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri ve akrabaları teskin etti.

Orhan ailesinin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı. 4 kardeşi olan Mehmet Orhan'ın yaklaşık üç yıldır Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptığı belirtildi.

BURSA'YA DA ATEŞ DÜŞTÜ

İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz'ın Bursa'daki babaevine şehadet haberi ulaştı.

Şehit Yılmaz'ın Yıldırım ilçesine bağlı Maltepe Mahallesi'nde yaşayan ailesine şehadet haberini Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı verdi.

Piyade Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz

Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz

Haberi alan şehidin annesi Tülay Yılmaz'ı, yakınları ve komşuları teskin etmeye çalışırken baba Tacettin Yılmaz'ın il dışında olduğu öğrenildi.

Şehidin Maltepe Mahallesi'ndeki evine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

İSTANBUL'A DA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

İdlib'de rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Emre Baysal'ın, Sancaktepe'deki evine şehadet haberi ulaştı.

Sancaktepe Mevlana Mahallesi Aşar Sokak'taki eve gelen askeri yetkililer, aileye acı haberi verdi.

Haberin ulaşmasının ardından evin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatılırken, şehidin evine de iki büyük Türk bayrağı asıldı.

Uzman Onbaşı Emre Baysal

Uzman Onbaşı Emre Baysal

CENAZESİ TÖRENİ YARIN

Baysal'ın evinin önünde ambulans bekletilirken, Sancaktepe Belediyesi'nce de taziye çadırı kuruldu.

Şehit Baysal'ın cenazesinin, yarın ikindi vakti Pendik'teki 15 Temmuz Şehitler Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

TOKAT'TA ŞEHİT ACISI

İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Adem Akın'ın Tokat'taki babaevine şehadet haberi ulaştı.

Şehit Akın'ın merkeze bağlı Uğrak köyünde yaşayan ailesine şehadet haberini yetkililer verdi.

Piyade Uzman Çavuş Adem Akın

Uzman Çavuş Adem Akın

Haberi alan şehidin annesi Raziye Akın'ı yakınları ve komşuları teskin etmeye çalıştı. Bekar olan Akın'ın 10 kardeşin en küçüğü olduğu öğrenildi. Haberin ardından şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

MERSİN'DE BİR ŞEHİT ACISI DAHA

İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Osman Ak'ın Mersin'deki baba ocağına acı haber ulaştı.

Piyade Uzman Çavuş Osman Ak

Uzman Çavuş Osman Ak

Şehit Ak'ın Silifke ilçesine bağlı Yeğenli Mahallesi'nde yaşayan ailesine şehadet haberini Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Silifke Emniyet Müdürü Ali Kemal Arda ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Bülent Keskinsoy verdi.

Haberi alan şehidin babası Muhammet ve annesi Meral Ak'ı yakınları teskin etmeye çalıştı.

Şehidin evi ve sokağına Türk bayrakları asıldı, sokağa taziye çadırı kuruldu.

BABASI YARALI OLDUĞUNU ÖĞRENİP GİTMİŞTİ

Şehit Uzman Çavuş Batuhan Tank'ın acı haberi ise Kaymakam Ahmet Arık, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Avcı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tokay tarafından Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan ailesine verildi.

Kısa süre önce Nida Demirezer ile nişanlanan oğlunun yaralı olduğunu öğrenip, Hatay'a giden baba Ahmet Turan Tank, aldığı acı haberle Kadirli'deki evine döndü. Şehit Berat Kocadallı Mahallesi'nde oturan ailenin evine taziye ziyaretinde bulunuldu.

Şehit Batuhan Tank'ın dedesi Yaşar Tank'ın da 1977 yılında Kadirli'de bekçilik yaptığı sırada bombalı saldırı sonucu şehit olduğu kaydedildi.

Şehit Uzman Çavuş Batuhan Tank ve nişanlısı

Uzman Çavuş Batuhan Tank

SİLAH ARKADAŞIYLA BİRLİKTE ŞEHİT OLDU

İdlib’de düzenlenen hava saldırısında 33 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan 23 yaşındaki Uzman Onbaşı Halil İbrahim Akkaya’nın Osmaniye'deki ailesine oğullarının şehit olduğu haberi verildi.

Şehit Uzman Onbaşı Halil İbrahim Akkaya’nın Kale Mahallesi'ndeki evine Türk bayrakları asılırken, anne Döne Akkaya ile baba Ali Akkaya gözyaşı döktü.

Uzman Onbaşı Halil İbrahim Akkaya

Uzman Onbaşı Halil İbrahim Akkaya

'BELKİ BU SON TRAŞIM OLUR' DEMİŞ

65'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Piyade Teğmen Bayram Olgun, İdlib'de yapılan hava saldırısında şehit düştü. Şehit Olgun'un acı haberi memleketi Konya'nın Selçuklu ilçesi Tepekent Mahallesi'ndeki annesi Döne Olgun ve ailesine askeri yetkililer tarafından verildi.

Şehit Olgun'un baba evine Türk bayrağı asıldı, yakınları da eve akın etti.

Piyade Teğmen Bayram Olgun

Teğmen Bayram Olgun

Bekar olan şehit Olgun'un yaklaşık 2 ay önce babası İrfan Olgun'un vefat ettiği ve birliğinden izin alıp babasının cenazesine katıldığı belirtildi. Şehit Olgun'un, mahalledeki berber arkadaşına tıraş olurken ''Arkadaşlarım orada çatışıyor. Ben cenaze için geldim. Belki bu son tıraşım olur'' diyerek sohbet ettikten sonra da o gece birliğine döndüğü öğrenildi.

Olgun'un cenazesinin yarın Tepekent Mahallesi'nde defnedilmesi bekleniyor.

4 AYLIK EVLİ VE EŞİ HAMİLEYDİ...

23 yaşındaki Uzman Onbaşı Güven Kurtulmuş’un şehadet haberi, Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyünde yaşayan ailesine askeri ve sivil yetkililer tarafından verildi. Acı haberle şehidin ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ailenin evi Türk bayraklarıyla donatıldı.

Uzman Onbaşı Güven Kurtulmuş

Uzman Onbaşı Güven Kurtulmuş

4 aylık evli ve eşinin hamile olduğu öğrenilen Şehit Kurtulmuş, bugün Budaklı köyünde son yolculuğuna uğurlanacak.

BİR ACI HABER DE HATAY'A

Uzman Çavuş Emin Yıldırım'ın şehadet haberi, askeri yetkiler tarafından merkez Antakya ilçesine bağlı Akcurun Mahallesi'nde oturan ailesine verildi.

Uzman Çavuş Emin Yıldırım''

Uzman Çavuş Emin Yıldırım

Acı haberi alan şehidin yakınları, gözyaşı dökerken, eve Türk bayrakları asıldı. Evin bulunduğu sokağa, taziye çadırı kuruldu.

BİNGÖL'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

İdlib bölgesinde Esad rejiminin hava saldırısı sonucu şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Muharrem Öğütcü'nün Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki babaevine şehadet haberi ulaştı.

Şehidin, Suçatı köyünde yaşayan babası Ramazan Öğütcü'ye yetkililer şehadet haberini verdi.

"BİR KARDEŞİ DE KAYSERİ'DE ASKER"

4 çocuk babası Öğütcü, oğluyla 3 gün önce telefonda görüştüğünü belirterek, "Bana dedi ki 'Baba üzerimize yağmur yağıyor, ateşin içindeyiz.' Sonra da bir daha haber alamadık. Bir kardeşi de Kayseri'de asker. Ne yapalım Allah'ın emridir, başımızın üstünedir. Vatan sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Şehidin dayısı Turan Yaprak da yeğeninin 3 yıllık asker olduğunu ve 4 ay önce nişanlandığını, nişanlısının Diyarbakır'da bulunduğunu söyledi.

TEKİRDAĞ'A 3 ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

İdlib'de rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Nihat Kara, Uzman Onbaşı Recep Bekir ve sözleşmeli er Birhan Er'in Tekirdağ'daki ailelerine acı haber verildi.

Saldırı sonucu şehit olan Kara'nın Saray ilçesindeki, Bekir'in Ergene ilçesindeki ve Er'in Çorlu ilçesindeki ailelerine şehadet haberini askeri yetkililer verdi.

AİLELER YIKILDI

Acı haberi alan şehit yakınları büyük üzüntü yaşadı.

Sağlık, polis ve jandarma ekipleri şehit ailelerini teselli etmeye çalıştı. Şehitlerin ailelerinin yaşadığı evlere Türk bayrakları asıldı. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, şehitlerin ailelerini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

"ŞEHİTLERİMİZ, MİLLETİN ŞEHİDİDİR"

Yıldırım, şehit Er'in Çorlu ilçesindeki ailesini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Tekirdağ'ın İdlib'de 3 şehidinin olduğunu söyledi.

Yıldırım "Çocuklar tabii ki anne ve babalarının ama şehitler bu vatanın evladı. Şehitlerimiz, milletin şehididir. Hepimizin başı sağ olsun. Allah'ım hepimize sabırlar versin. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

TEĞMEN BAYRAKDAR DA ŞEHİT OLDU

İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Teğmen Mustafa Bayrakdar'ın (29) Hatay'daki baba ocağına acı haber ulaştı.

Şehadet haberi, şehidin İstanbul'da bulunan annesi Edibe ve babası Yusuf Bayrakdar'a, merkez Antakya ilçesine bağlı Ekinci Mahallesi'ndeki evlerine geldiklerinde verildi.

8 KARDEŞİ VARDI

Acı haberi Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli ve askeri yetkililerden alan aile, yakınlarınca teskin edildi.

Eve ve sokağa Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu. Şehidin bekar ve 8 kardeşi olduğu öğrenildi.

ACI HABERİ İSTANBUL'A ULAŞTI

İdlib'deki saldırıda şehit düşen 23 yaşındaki Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan'ın acı haberi ailesine ulaştı.

Alpaslan'ın Bağcılar'da bulunan evine Türk bayrakları asıldı, evin önüne taziye çadırı kuruldu. Bir ambulansın da hazır bekletildiği sokakta, şehit Alpaslan için dua okundu.

"VATAN SAĞ OLSUN, GURURLUYUZ"

Şehidin babası İbrahim Alpaslan "Vatan sağ olsun, devletimiz sağ olsun, gururluyuz, kendimizi zor tutuyoruz ama gururluyuz. Düşmanı sevindirmeyeceğiz, yeneceğiz bunları da, vatan sağ olsun. En son 2-3 hafta önce konuştuk, 'Beni merak etmeyin iyiyim' dedi." diye konuştu.

Alpaslan'ın annesi Latifa Alpaslan ve kız kardeşleri Berivan ve Dilan ise evde taziyeleri kabul etti. Şehit Alpaslan'ın ailesinin isteği üzerine İzmir'de toprağa verileceği belirtildi.

ŞEHİT ATEŞİ ADANA'YA DÜŞTÜ

İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Selman Cankara'nın Adana'daki baba ocağına acı haber ulaştı.

Şehit Selman Cankara'nın şehadet haberi, askeri yetkililerce merkez Sarıçam ilçesi Gültepe Mahallesi'nde yaşayan ailesine verildi. Acı haberi alan şehidin yakınları ve komşuları babaevine gelerek aileye başsağlığında bulundu.

EVLİ VE BİR ÇOCUK BABASI

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ da şehidin babaevine gelerek taziyelerini iletti.

Eve ve sokağa Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu. Şehidin evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

ACI HABER SAMSUN'A ULAŞTI

İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Tayfun Pekel'in Samsun'daki ailesine şehadet haberi ulaştırıldı.

Şehit Pekel'in Canik ilçesi Düvecik Mahallesi'nde yaşayan annesi Menşure Gürdal'a haber, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ile askeri yetkililer tarafından verildi.

Anne Gürdal'ı yakınları ve mahalle sakinleri teskin etmeye çalıştı. Şehit askerin evine ve mahalleye Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu.

"TAYRUN YETİM, BİR EVİN BİR OĞLU"

Pekel'in dayısı Vehbi Gürdal, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tayfun yetim, bir evin bir oğlu. Şehit düştü Suriye'de, 'Vatanımız sağ olsun.' diyeceğiz. Söyleyecek başka bir şey yok. Yarın nasipse düğününü yapıp gitmesi gereken yere göndereceğiz." dedi.

Yaklaşık 3 yıldır Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan şehit Pekel'in sözlenmek üzere hazırlık yaptığı öğrenildi.

Şehit Pekel, yarın Büyük Cami'de öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN