İhtiyaç kredisi başvuru sorgulama | Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank temel ihtiyaç kredisi başvuru sonuçları

İhtiyaç kredisi başvuru sorgulama | Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank temel ihtiyaç kredisi başvuru sonuçları

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası hane halkı geliri aylık 5 bin TL ve altında bulunan bireysel müşterilere 10 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisi imkanı tanımıştı. Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank tarafından verilen temel ihtiyaç kredisi sorgulaması bu dönemlerde yoğunluk kazandı.

Koronavirüs salgınının başlamasıyla birlikte üç kamu bankası Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, temel ihtiyaç kredisi desteği ile vatandaşların salgın boyunca bir nebze olsun ihtiyaçlarını karşılayabileceği düşük faizli kredi imkanı sunmuştu. Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank temel ihtiyaç kredisi sorgulaması yapılmazken, sonuçlar mesaj olarak bildiriliyor.

ZİRAAT, HALKBANK VE VAKIFBANK TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından; yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkilerini en aza indirgemek ve vatandaşların salgın süresince ihtiyaçlarını karşılaması suretiyle; 6 ay ödemesiz, 36 aya kadar verilen 2,5, 5 ve 10 bin TL’lik temel ihtiyaç kredisi sorgulaması yapılmıyor. Temel ihtiyaç kredisinin sonuçları, başvuranlara mesaj olarak iletiliyor.

KAMU BANKALARINDAN 7 MİLYON VATANDAŞA 40 MİLYAR TL’YE YAKIN FİNANSMAN

Üç kamu bankası olan Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank tarafından "Ekonomik İstikrar Kalkanı" tedbirleri dâhilinde uygulamaya sokulan Bireysel Temel İhtiyaç Destek kredisinden hemen hemen 7 milyon vatandaşın istifade ettiği belirtilirken, 40 milyar Türk lirasına yakın finansmanın kullandırıldığı açıklandı.

Belirtilen kredi paketi ile son 2 ay içerisinde rekor seviyede bireysel kredi kullandırımı yapılırken, Bireysel Temel İhtiyaç Destek kredisi başvuruları son buldu.

ZİRAAT’TEN NASIL KREDİ KULLANILIR?

Ziraat mobil uygulaması ya da internet şubeden Başvurular-Başvuru Takip-Ürün Başvuruları ekranı ile kredi kullanılabilir.

Bankkartınız ve kart şifreniz bulunuyorsa https://bireysel.ziraatbank.com.tr internet sitesinden veya Ziraat Mobil uygulamasından "Hemen Başvur" seçeneği ile parola oluşturabilir, Başvurular-Başvuru Takip-Ürün Başvuruları ekranı vesilesiyle kredi kullanabilirsiniz.

Kredinizi ATM'lerden Bankkartla ya da Bankkart yoksa "Kartsız İşlemler-Diğer İşlemler-İhtiyaç Destek Kredi Ödemesi" seçeneğinden istenildiği zaman çekebilirsiniz.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Küresel ölçekte meydana gelen ve Türkiye’yi de etkisi altına alan Kovid-19 salgınının ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme amacıyla uygulamaya konulan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" tedbirleri kapsamında Ziraat Bankası, hane halkı geliri aylık 5 bin TL ve altında bulunan bireysel müşterileri finansal olarak desteklemek adına 2,5, 5 ve 10 bin TL olmak üzere müşterilerine 6 ay ödemesiz, toplamda 36 ay vadeli temel ihtiyaç kredisi olanağı sağladı.

Diğer iki kamu bankaları Halkbank ve Vakıfbank da aynı şartlarda müşterilerine kredi imkanı sundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN