İkinci uçağımız yok mu?

İkinci uçağımız yok mu?

Sağlık Bakanlığının koronavirüse karşı aldığı yerinde önlemlerle doğru yürütülen süreç, İran’daki vatandaşlarımızın gecikerek başlatılan tahliyesinde yara aldı. Tahran’daki Türkler ile ikinci Vuhan’a dönen Kum’daki 12 kişi, uyarılara rağmen aynı uçakla tahliye edildi. Sağlık Bakanı Koca bu vatandaşların ayrı uçakla getirilmesi gerektiğini ama bunun yapılmadığını söyledi.

MİKTAT ÇAKAR

Çin’den dünyaya yayılan koronavirüs (Kovid-19) can almaya devam ediyor. Türkiye sınırına dayana ölümcül virüs İran’ın Kum kentinde de kendini gösterdi. Hızla yayılan virüs 15 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. İran’da vaka sayısının hızla artmaya başlamasının ardınan Türkiye sınır kapılarını kapattı ve ülkeye yapılan uçuşları da durdurdu. Körfez ülkelerininde sınır kapılarını kapattığı İran’dan tahliyeler de başladı.

ACİL İNİŞ YAPTI

Bu amaçla Tahran-İstanbul seferini yapan TK 8VÇ sefer sayılı Türk Hava Yolları (THY) uçağı, 17 yolcuda koronavirüs şüphesi bulunduğu gerekçesiyle Ankara Esenboğa Havalimanı’na acil iniş yaptı. 132 yolcu bulunan uçakta İran’ın Kum ve Meşhed kentinden gelen 29 yolcunun ateşi sınırın üstünde çıktı. Havalimanına sağlık ekipleri sevk edildi. Yolcular ön muayeneden geçirildi. Daha sonra yolcular ve 8 mürettebat, daha önce boşaltılan ve karantina hastanesi olarak kullanılan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledildi. 132 kişinin burada detaylı sağlık kontrolleri ve tahlilleri yapılacak.

14 GÜN GÖZLEM ALTINDA KALACAKLAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran’dan Türkiye’ye dönmek isteyen Türk vatandaşları için özel bir sefer düzenlendiğini belirterek, “İran’dan gelen Türk vatandaşları, 14 gün süreyle gözlem altında tutulacaktır. Bu çerçevede THY’ye ait TK879 sefer sayılı Tahran uçağının Ankara’ya inişi planlanmıştır”dedi. Ancak salgının esir aldığı Kum ve Meşed kentinden yolcularla, Tahran’daki yolcuların aynı uçağa bindirildiği iddiası ve tahliyenin normal uçuş prosedürü ile yapılması tartışmalara neden oldu. THY’ye ‘Ayrı ayrı tahliye için uçak mı yetmedi’ eleştirileri yöneltildi.

‘KOÇA YUSUF’ NEDEN DEVREDE DEĞİL

Çin’in Vuhan kentinde geçtiğimiz ay koronavirüs nedeniyle 34 Türk ile 7 Azeri, 7 Gürcü ve 1 Arnavut vatandaşı özel olarak donatılan ‘Koca Yusuf’ isimli askeri kargo uçağıyla tahliye edilmişti. Yapılan bu operasyon büyük taktir toplarken İran’dan yapılan tahliyelerde önlemler alınmaması, Türkiye’nin alkış aldığı mücadeleye de gölge düşürdü.

HASTANEDEKİ KREŞ KAPATILMAMIŞ

Ayrıca Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi’nin bahçede bulunan ‘Küçük Melekler’ adlı kreşin kapatılmadığı ortaya çıktı. Yolcuları taşıyan ambulanslar kreşin kapısının önünde durdu. Yolcular, kreşin önünden geçti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN