İlk defa ev alacaklara devlet para mı veriyor? İlk kez ev alacaklara 82 bin TL'ye varan geri ödemesiz destek

İlk defa ev alacaklara devlet para mı veriyor? İlk kez ev alacaklara 82 bin TL'ye varan geri ödemesiz destek

Devlet geri ödemesiz hibe desteği programı kapsamında ilk defa ev alacak ve evleneceklere 82 bin TL'ye varan geri ödemesiz destek verecek. Devletin vereceği hibe desteği kapsamında ilk defa ev alacaklar ve evlenenlerin bu destekten nasıl yararlanacağı, ev için hibe desteğine başvuruların nasıl yapılacağı ve araştırılıyor.

2020 yılında Devlet destekli hibe programı kapsamında tasarruf ve konut sahibi olma amacıyla verilen tutar arttırıldı. Devlet ilk defa ev sahibi olacak ve evlenmek isteyen vatandaşları için hibe desteğini arttırdı. Gelen bu son dakika haberinin ardından, ‘’İlk defa ev alacaklara 82 bin TL hibe desteği nasıl alınır?’’ soruları sosyal medyada gündem oldu.

DEVLET DESTEKLİ KONUT HESABI NASIL AÇILIR?

Devletin belirlediği bankalar üzerinden konut hesabı açan vatandaşlar devlet desteği programından yararlanabilecek. Verilen destek ise hesabın süresine göre değişiyor.

34-47 ay konut hesabı açan vatandaşlar için devletin katkı salayacağı oran yüzde 15 azami katkı tutarı 24 bin 741 TL olacak.

49-56 ay konut hesabı açan vatandaşlar için ise 26 bin 645 TL olacak.

HANGİ BANKALAR VERİYOR?

Belirli bir süre para biriktirip hibe programından yararlanmak isteyen vatandaşlar kimlik bilgileri ile banka şubelerine direk başvurmak zorundalar. Devlet destekli konut hesabı ise her bankada bulunmaktadır.

HİBE SAĞLAYAN KONUT HESABI NASIL İŞLEYECEK?

Peki, devlet destekli konut hesabında üzenli ödeme şartı olacak mı? Devlet desteği ile hibe almak için konut hesabı açan vatandaşlar, birikim yaptıkları bankalarda paralarını faize koyabilecekler mi? Konut hesabına toplu ödemeler yapılır mı?

Konut hesabı açan vatandaşlar, istemeleri hâlinde paralarını faize koyabilir. Kampanya koşullarından birisi de düzenli ödeme talimatı. Bir kerede toplu para yatırılmasından daha çok aylık olarak para biriktirilmesine teşvik amaçlı düzenli bir şekilde ödeme talep ediliyor.

Yukarıda paylaşılan koşullara göre devlet destekli geri ödemesiz parayla konut hesabı açan vatandaşların arasında en az 36 aylık hesabı olanlara, geri ödemesiz para desteği verilecek. Paranın beklediği aylara göre de bu oran artırılabilecek. Bu programla gençlerin para biriktirmesine ve ev sahibi olmasına yardım edilmiş olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN