İmamoğlu, Boğaziçililerle buluştu... Öğrencilerden 4 talep

İmamoğlu, Boğaziçililerle buluştu... Öğrencilerden 4 talep

İBB Başkanı İmamoğlu, Boğaziçili öğrencilerle buluşarak, taleplerini dinledi. Öğrenciler taleplerini, "Arkadaşlarımız serbest bırakılsın. Öğrencilere polis müdahalesi dursun. Medyada bize uygulanan, fiziksel ve duygusal karalama kampanyası son bulsun. Rektör istifa etsin, rektörlük seçimi üniversite bünyesinde olsun" diye sıraladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanması sonrası protestolara başlayan Boğaziçili öğrencilerinden oluşan bir grup ile çevrim içi ortamda buluştu. İmamoğlu, öğrencilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Öğrenciler, taleplerini şöyle sıraladı:

  1. Arkadaşlarımız serbest bırakılsın
  2. Öğrencilere polis müdahalesi dursun
  3. Medyada bize uygulanan, fiziksel ve duygusal karalama kampanyası son bulsun
  4. Rektör istifa etsin, rektörlük seçimi üniversite bünyesinde olsun

"ÜZERİME DÜŞEN NE GÖREV VARSA YAPMAYA KARARLIYIM"

İmamoğlu ise dinlediği öğrencilere, “ İstanbul’un, herkesin demokratik haklarını kullanabildiği, şiddet içermeyen yöntemlerle taleplerini dile getirebildiği, özgür ve huzurlu bir şehir olması için üzerime düşen ne görev varsa yapmaya kararlıyım” diyerek karşılık verdi.

"GENÇLERE UYGULANAN BASKI VE ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ"

İBB Başkanı sözlerine söyle devam etti:

“Bilimin onuruna, üniversitenin saygınlığına sahip çıkmak dışında bir amaçları olmayan gençlere uygulanan baskı ve şiddet kabul edilemez. Barışçıl yöntemlerle demokratik haklarını kullanan herkese fırsat tanınmalı, ne söylediklerine kulak verilmelidir. Demokratik bir hukuk devletinin gücü buradan gelir. Bu ülkenin bütün gençleri bizim evlatlarımız, ülkemizin geleceğidir. Onlara, gündelik siyaset hesapları, kutuplaştırma manevraları çerçevesinde yaklaşmak, demokratik taleplerine baskı ve şiddetle karşılık vermek, bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüklerden biridir.”

İMAMOĞLU GÖRÜŞMELERE DEVAM EDECEK

İBB Başkanı İmamoğlu bir yandan da yetkilileriyle görüşmeler yapmakta olduğunu söyleyerek, onlara barışçıl yöntemlerle kendilerini ifade eden gençlere gösterilecek tavırda hoşgörü ve anlayışın esas alınması gerektiğini belirterek, bu konudaki girişimlere ısrarla devam edeceğini de vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN