TİP'li Barış Atay'dan AK Partili Alpay Özalan'a 'Boş yapma yani tam porsiyon..' tweeti

TİP'li Barış Atay'dan AK Partili Alpay Özalan'a 'Boş yapma yani tam porsiyon..' tweeti

Ak Partili Alpay Özalan Twitter'dan 'Barış Atay, polislerimize saldırmış' diye paylaşımda bulununca Kadıköy'deki protestolara katılan TİP'li Barış Atay'dan yanıt geldi. Atay paylaştığı tweet'ta Özalan için 'Boş yapma yani tam porsiyon AKPli' dedi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin gözaltına alınması Kadıköy'de protesto edildi. Kadıköy'de düzenlenen protestolara Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay 'da katıldı. İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri'nin düzenlediği protesto gösterisine polis tarafından plastik mermi ve biber gazıyla müdahale edildi. Müdahale sırasında TİP Hatay Milletvekili Barış Atay ile polisler arasında yaşanan arbedeyi paylaşan AK Partili Alpay Özalan, Atay için yaptığı paylaşımda 'çeyrek devrimci Barış Atay, polislerimize saldırmış' dedi. Bu paylaşım üzerine Atay 'Boş yapma yani tam porsiyon AKPli' diye yanıt verdi. 

Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından yaşananları protesto etmek içim Kadıköy'de bir araya gelen İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri'ne polis tarafından plastik mermi ve biber gazıyla müdahale edildi. Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, müdahale sırasında polis tarafından gözaltına alınmak isteyince arbede çıktı. 

'ÇEYREK DEVRİMCİ ATAY...'

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, sosyal medyada yayılan görüntülerle ilgili attığı tweetta "Nerede bir provokasyon varsa orada biten çeyrek devrimci Barış Atay, polislerimize saldırmış. Kahraman polislerimize nasıl saldırırsın kendini bilmez hadsiz? 'Ne yaparsam yapayım vekillik zırhı beni korur' diye mi düşünüyorsun? Rezilliklerin boyunu aştı. Haddini bil. @barisatay" dedi.

 

 

JET HIZIYLA YANIT GELDİ

AK Partili Alpay Özalan'ın tweetini alıntılayan Barış Atay ise "O gençlere böyle fütursuzca, nefretle saldıran kim varsa gücüm yettiğince karşısında olurum. Mecliste çoğunluk sizsiniz. Getirin fezlekeyi okutun. Dokunulmazlığa güvenecek ayıbım yok benim. Boş yapma yani tam porsiyon AKPli" diyerek yanıt verdi.

 

 

KADIKÖY'DE NE OLMUŞTU?

AK Partili Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanmasından sonra  Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve üniversitede görev alan akademisyenler duruma tepki gösterdi. Yaklaşık iki aydır süren Boğaziçi protestolarında 1 Şubat'tan sonra polis ile göstericiler sık sık karşı karşıya geldi.

BOĞAZİÇİ GÖSTERİLERİ KADIKÖY'E SIÇRADI

Beşiktaş ve Sarıyer'de eylem, miting, yürüyüş, gösteri gibi toplanmalar yasaklanırken, protesto gösterileri Kadıköy'e sıçradı. Kadıköy'de Boğaziçi öğrencilerinin eylemine destek olmak için toplanan gruba polis ekipleri müdahale etti.

POLİSLER BARIŞ ATAY'I GÖZALTINA ALMAK İSTEDİ

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay protestolar sırasında polisin müdahalesine maruz kaldı. Polis memuru ile Atay arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. 

32.jpg

İSTANBUL'DA SALDIRYA UĞRAMIŞTI

2013 yılında HDP'den milletvekili olarak meclise giren ve Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) 27. dönem Hatay milletvekili seçilen oyuncu Barış Atay, İstanbul'da saldırıya uğradı.

TİP, AÇIKLAMA YAPTI

Barış Atay’ın saldırıya uğramasının ardından Türkiye İşçi Partisi’nden yapılan açıklamada, “Gün içinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay, ‘kimliği belirsiz’ bir grubun saldırısına uğramıştır. Barış yoldaşımızın sağlık durumu iyidir. Dayanışma dilekleri için teşekkür ederiz.” denildi.

30.jpg

BARIŞ ATAY KİMDİR?

Barış Atay Mengüllüoğlu, 2 Eylül 1981, Wilhelmshaven doğumlu Türk oyuncu ve siyasetçi. 2018 yılından bu yana Türkiye İşçi Partisi milletvekili olarak görev yapmaktadır. Oyuncu ve yönetmen Beste Sultan Kasapoğulları ile evli olan Atay'ın bir de çocuğu bulunuyor.

Barış Atay Mengüllüoğlu, 1981 yılında Seyfiddin ve Nihal çiftinin oğlu olarak Almanya, Wilhelmshaven'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Antakya'da tamamlayan Atay, 1999 yılında girdiği Çukurova Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nü 2003'te bıraktı ve 2004'te Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne girdi, 2009'da eğitimini tamamladı.

31.jpg

HDP'DEN SEÇİLDİ TİP'E GEÇTİ

22 Kasım 2013'te Redhack soruşturması kapsamında gözaltına alındı ve 3 gün sonra serbest bırakıldı. 2018 Türkiye genel seçimleri için Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) milletvekili adayı oldu. 24 Haziran 2018 seçim sonuçlarına göre Hatay milletvekili seçildi. 11 Ekim 2018 tarihinde Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) geçti. Barış Atay, 8 Mart 2013'te Beste Sultan Kasapoğulları ile dünya evine girdi ve bu evlilikten bir de oğlu oldu.

BARIŞ ATAY'IN OYNADIĞI DİZİLER

Televizyon dizileri

Aşk ve Gurur (2002)

Şöhret (2006)

Hacı (2006)

Arka Sıradakiler (2007-2011) 

Hayat Devam Ediyor (2011-2012) 

(Kürşat Hazar) Şubat (2012)

Filmler

Zincirbozan (2007)

Güzel Günler Göreceğiz (2012)

Eksik (2015)

Damat Koğuşu (2017)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN