Gözaltına alınan öğrencilere ters kelepçe

Gözaltına alınan öğrencilere ters kelepçe

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi avukat Tuba Torun, gözaltına alınan öğrencilerin 1,5 saat ters kelepçe ile bekletildiğini ve su dahi verilmediğini duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Kadıköy'de eylemlerini devam ettirmek istedi. Polis, eylemin Kadıköy Kaymakamlığı’nca yasaklandığı belirtirek “Toplum sağlığını korumak açısından sosyal mesafe ve maske kuralına uyalım. Kadıköy Kaymakamlığı’nca yapılacak olan gösteri ve yürüyüşler için yasaklama kararı alınmıştır, lütfen dağılın. Dağılmadığınız takdirde müdahale edilecektir” anonsu geçti. 

"BU İNSANLIK DIŞI MÜDAHALEDİR" 

Polis, anonslar ardından biber gazlı ve plastik mermili müdahalede bulundu. Polis, eylemdeki öğrencileri gözaltına almaya başladı. Gözaltına alınan eylemciler polis otobüslerinde bekletilmeye devam ediyor. 

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi avukat Tuba Torun'un sosyal medya hesabından, "Arkadaşlarımızı 1,5 saattir ters kelepçeyle bekletiyorlar. Su istiyorlar verilmiyor. Biri camı buğulandırıp ambulans yazdı, dikkate alınmadı. Sonra perdeleri çektiler. Bu insanlık dışı muameledir. #AşağıBakmayacağız" ifadelerini kullandı. 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN