İMKON Başkanı Tellioğlu: Demir, çimento ve beton fiyatlarında acil düzenleme gerekiyor

İMKON Başkanı Tellioğlu: Demir, çimento ve beton fiyatlarında acil düzenleme gerekiyor

Ekonomide görülen kötüye gidiş inşaat sektöründe de kendini gösterdi. İnşaat girdilerinde fahiş fiyat artışları yaşandığını belirten müteahhitler, demir, çimento ve beton üreticilerinin acil fiyat düzenlemesine gitmesi gerektiğini söylüor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi ile birlikte döviz fiyatlarındaki artış he alanda olduğu gibi inşaat sektöründe de sorunlara yol açmaya devam ediyor. Demir, çimento ve beton fiyatlarındaki artıştan şikayet eden inşaatçılar bu fiyatların yeniden düzenlenmesini istiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat girdilerinde fahiş fiyat artışları yaşandığını belirterek, demir, çimento ve beton üreticilerinin acil fiyat düzenlemesine gitmesi gerektiğini bildirdi. 

Tellioğlu, yazılı açıklamasında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından inşaat sektörünün de etkilendiğine dikkati çekti.

DEMİR  AYDA 3.5 LİRADAN 6 LİRAYA ÇIKTI

Başta demir ve çimento olmak üzere temel inşaat malzemelerinde yaşanan olağanüstü fiyat artışlarının sektörü durma noktasına getirdiğini vurgulayan Tellioğlu, demirin kilogram fiyatının son 6 ay içinde 3,5 liradan 6 liraya çıktığını ifade etti.

Tellioğlu, "Demir-çelik ürünlerinde ve diğer temel inşaat malzemelerinde yaşanan fahiş fiyat artışları, dövizde yaşanan artış, enflasyon ve faiz parametrelerini kapsayan ekonomik değerlendirmelerle izah edilememektedir. Tek sorun fiyat artışları olmayıp, demir, çimento ve beton üretiminde dünyada ilk 8 ülke içinde yer almamıza rağmen iç pazarda malzeme tedarikinin zorlaşması da büyük bir sorun haline gelmiştir." değerlendirmesinde bulundu. 

Tellioğlu, demir, çimento ve beton üreticilerinin acil fiyat düzenlemesine gitmesini ve üretimi artırarak iç pazarın ihtiyacını karşılamasını talep etti. 

Kamuya iş yapan müteahhitlerin yaşadığı sıkıntıya da değinen Tellioğlu, bu müteahhitlerin girdi fiyatlarındaki artışlar nedeniyle taahhütlerini yerine getirmekte zorlandığını bildirdi. Tellioğlu, hükümetin, bu müteahhitlere fiyat farkı düzenlemesi ve süre uzatımı gibi imkanlar sağlaması gerektiğini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN