İngiltere bu hafta 70 yaş üstü kişileri aşılayacak

İngiltere bu hafta 70 yaş üstü kişileri aşılayacak

İngiltere'de bu hafta 70 yaş üstü kişiler ile yüksek risk altında bulunan kişilerin aşılanmasına başlayacak. Başbakan Johnson, bunun aşılama programında "önemli bir kilometre taşı" olduğunu söyledi.

İngiltere, 70 yaş ve üstü ile klinik olarak yüksek risk altında bulunan listelenen kişilere bu haftadan itibaren koronavirüs aşısı yapılmaya başlayacak.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Başbakan Boris Johnson, bunun aşılama programında "önemli bir kilometre taşı" olduğunu söyledi.

10 YENİ KİTLESEL AŞILAMA MERKEZİ AÇILDI

İngiltere ayrıca 10 yeni kitlesel aşılama merkezi açtı.

İngiltere'de ilk doz aşının yapıldığı kişi sayısı 3,8 milyon ile bugüne kadar tespit edilen toplam vaka sayısının üzerine çıktı.

Bu sayıya ulaşılmasının ardından aşılama programına üçüncü ve dördündü gruplarla devam edilmesi aşamasına geçildi.

Sağlık Bakanı Matt Hancock, 80 yaş ve üzerindeki kişilerin yarısına şu ana kadar en az bir doz aşı yapıldığını açıkladı.

YURTDIŞINDAN GELENLERE 10 GÜN KARANTİNA

İngiltere'nin son dönemde aldığı önlemler kapsamında, yurtdışından gelenlere 10 gün karantina uygulanması ve seyahatten 72 saat önce negatif test sonucunun ibraz edilmesi zorunluluğu da bugün itibarıyla başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN