İngiltere’de kültür sanat kurumları için 1.5 milyar sterlinlik ‘kurtarma paketi’

İngiltere’de kültür sanat kurumları için 1.5 milyar sterlinlik ‘kurtarma paketi’

İngiltere hükümeti, pandemi nedeniyle faaliyetlerini durduran kültür sanat kurumlarını korumak için bugüne kadar benzeri görülmemiş olan 1.5 milyar sterlin bütçeli “kurtarma paketini” açıkladı.

“Kurtarma paketi” ile pandemi salgını nedeniyle durdurulan kültürel miras alanlarındaki inşaat çalışmalarına yeniden başlanması için finansman sağlanacak.

Müstehak’ın mrcarlwoodward’dan aktardığı habere göre, açıklanan pakete göre tiyatrolar, tarihi saraylar, müzeler, galeriler, canlı müzik ve bağımsız sinema gibi çeşitli sektörlerde binlerce kuruluş acil yardım ve kredilerden yararlanabilecek.

Hükümet, bugün yaptığı açıklamayla, İngiltere’nin kültür mirası olan kurumlarını korumak ve koronavirüsün etkileriyle başa çıkmaya çalışan sanatçılar için ayırdığı 1.57 milyar sterlin bütçeli (13 milyar 439 milyon 200 bin lira) paket ile şu ana kadar en yüksek destek miktarına ulaşan ülke oldu.

BAŞKAN JOHNSON'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Boris Johnson pakete ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İkonik tiyatrolar ve müzikaller, birinci sınıf galerilerimizdeki büyüleyici sergiler, yerel bodrum mekânlarında gerçekleştirilen konserlere kadar, İngiltere’nin kültür endüstrisi bu ülkenin atan kalbidir. Bu para, gelecek nesiller için sektörün korunmasına yardımcı olacak, İngiltere’deki sanat gruplarının ve mekânlarının kapıları kapalı ve perdeleri kapalı kalırken ayakta kalabilmelerini ve çalışanlarını destekleyebilmelerini sağlayacaktır.”

Kültür Sekreteri Oliver Dowden ise “Sanatın karşılaştığı ciddi zorlukları anlıyorum ve gelecek nesiller için elimizden gelen her şeyi korumamız gerektiğini biliyoruz. Bugün, karşı karşıya kaldıkları finansman kriziyle başa çıkmak için büyük bir acil fon paketini duyuruyoruz” dedi.

BUGÜNE KADAR BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ

Bugüne kadar benzeri görülmemiş paket şunları içeriyor:

“İngiltere’deki kültürel organizasyonlar için hibeler ve kredilerin bir karışımından sağlanan 1.15 milyar £ destek fonu. Bu, 270 milyon sterlin geri ödenebilir kredi ve 880 milyon sterlinlik hibeden oluşacak.

“İngiltere’nin ulusal kültür mirası kurumları ve İngiliz Miras Vakfı’na 100 milyon sterlinlik bir destek yapılacak.

“Koronavirüs pandemisi nedeniyle duraklatılan kültürel altyapı ve miras inşaat projeleri için 120 milyon sterlin sermaye yatırımı sağlanacak.

“Ayrıca açıklanan fonla, Kuzey İrlanda’da (33 milyon £), İskoçya’da (97 milyon £) ve Galler’de (59 milyon £) olmak üzere toplamda 188 milyon sterlinlik destekte bulunulacak.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN