Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ne komşu Telabyad'dan ellerinde uzun namlulu tüfeklerle gelen ve IŞİD üyesi oldukları öne sürülen bir grup, Türkiye'ye geçmek için sınır hattında bekleyen Suriyelilerin evlerine dönmelerini istedi.
2/7
Yapılan çağrı üzerine Telabyad'a dönen kalabalık, bir süre sonra yeniden Türkiye'ye geçmek için sınıra geldi.
3/7
Telabyad'dan akşam saatlerinde ellerinde uzun namlulu tüfeklerle sınır hattına gelen IŞİD militanı oldukları iddia edilen 8-9 kişilik grup, Türkiye'ye geçmek için bekleyen Suriyelilerin evlerine dönmeleri yönünde çağrıda bulundu.
4/7
Bazılarının yüzlerini maskeyle gizlediği gruptakilerin çağrısına uyan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce kişi, evlerine döndü.
5/7
IŞİD üyesi oldukları iddia edilen grup ile birlikte Telabyad'a dönen kalabalık, bir süre sonra yeniden Türkiye'ye sığınmak için sınır hattına akın etmeye başladı.
6/7
Türkiye'ye sığınmak için gelenlerin sayısı her geçen saat artarken, bölgedeki güvenlik önlemleri de üst düzeyde tutuluyor.