İŞKUR'da ne iş ne de işsiz kaldı

İŞKUR'da ne iş ne de işsiz kaldı

Ekonomik kriz ile pandemi birleşti, fatura yine vatandaşa çıktı. Artık İŞKUR'da da ne iş var ne de iş arayan işsiz. Ocak ayında kayıtlı iş sayısı geçen yıla göre yüzde 44 azaldı. İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı da aynı hızla düştü.

Koronavirüs salgını nedeniyle istihdamda yaşanan daralma İŞKUR rakamlarına da yansıdı. Ocak ayında kayıtlı iş sayısı geçen yıla göre yüzde 44 azaldı.

İş bulma ümidini yitiren işsizler artık kuruma kayıt da yaptırmıyor. Darboğazda olan işletmeler ise artık işçi aramıyor. Kuruma kayıtlı işsiz sayısı geçen yıla göre yüzde 19,3 azaldı. 3,6 milyon olan kayıtlı işsiz sayısı 2,9 milyona geriledi.

EN ÇOK DARALMA KONFEKSİYONDA

BirGün'ün haberine göre, kuruma kayıtlı açık iş sayısı geçen yıl Ocak ayında 173 bin 473 oldu. Bu yıl ise Ocak itibarıyla 96 bin 482 açık iş bulunuyor. En çok daralma ise konfeksiyon işçisi talebinde yaşandı.

Geçen yılın ocak ayında 5 bin 881 kişi olan konfeksiyon işçisi talebi bu yıl yüzde 62 azalarak 2 bin 215 kişiye geriledi. Aynı alanda kayıtlı işsiz sayısı ise yüzde 13,2 azaldı. 

PANDEMİ YEMEK SEKTÖRÜNÜ VURDU

Pandemi döneminde alınan önlemler kapsamında aylardır kapalı olan kafe ve restoranlarda da çalışan garson-servis elemanı açık işlerinde ciddi bir azalma oldu. İŞKUR’un verilerine göre, garson ve servis elemanı açık iş pozisyonu geçen yıl 4 bin 7 kişiyken, bu yıl yüzde 57 azalarak 2 bin 4’e kadar geriledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN