Adalet Bakanlığı personel alımı son gün ne zaman? İşte başvuru şartları...

Adalet Bakanlığı personel alımı son gün ne zaman? İşte başvuru şartları...

Adalet Bakanlığı memur alımı alımı gerçekleştiriyor. Yayımlanan iş ilanına göre; zabıt katibi, sözleşmeli mübaşir, sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi, sözleşmeli şoför, sözleşmeli aşçı ve sözleşmeli işaret dili tercümanı kadrolu personel olarak istihdam edilecek. İşte, başvuru sayfası...

2021 Adalet Bakanlığı memur personel alımı başvurusu, internetten yapılacak. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, Bakanlık için toplamda 11 bin 484 yeni personel alımı gerçekleşecek. Bakanlığın resmi sitesinde konuya yönelik 4 ilan yayımlandı.

ADALET BAKANLIĞI MEMUR ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN SON GÜN?

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları 12 Mart 2021'de sona erecek.

Başvurular e-Devlet üzerinden 23 Şubat 2021 itibarıyla alınmaya başladı. Adaylar, 12 Mart 2021 saat 23.59'a kadar www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak, 'Adalet Bakanlığı İş Başvurusu' ekranı kullanılarak gerçekleştirecek.

Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

Adayların öğrenim durum bilgisi ve Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan bilgisi web servisleri aracılığı ile alınacak. İlanda belirtilen KPSS puan türü dışında farklı bir puan türünden başvuru yapan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacak.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

* Adalet komisyonlarınca yapılacak uygulamalı sınav ve/veya sözlü sınava, lisans mezunları için 2020 yılı KPSS sınavında KPSSP3, önlisans mezunları KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alanlar başvurabilecek.

* Adaylar ilan listelerinde yeri, sayısı, unvanı ve niteliği belirtilen sözleşmeli pozisyonlardan sadece bir unvan için bir adalet komisyonuna başvuru yapabilecek. Adayın birden fazla adalet komisyonuna veya birden fazla unvana başvuru yaptığının tespit edilmesi halinde hiçbir başvurusu kabul edilmeyecek, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi istihdamları yapılmayacak.

* İstihdam edilmeye hak kazanan adaylar başvuru yaptıkları adalet komisyonlarına bağlı merkez veya mülhakat adliyelerden birinde istihdam edilebilecek.

* Adaylar, başvurduğu unvan için istenilen belge, sertifika ve formları sisteme eksiksiz ve tek tek yüklemek suretiyle başvuru işlemlerini tamamlayacak. Yanlış veya eksik belge yüklenmesi nedeniyle doğabilecek hak kayıplarından adaylar sorumlu olacak.

* e-Devlet üzerinde mezuniyet bilgileri bulunmayan adayların başvuru sırasında mağduriyet yaşamamaları için e-Devlet üzerinde yer almayan mezuniyet bilgilerini mezun oldukları eğitim kurumundan güncelleştirmeleri gerekiyor.

* Uygulamalı veya sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ile sınavın yapılacağı yer ve tarihler ilgili adalet komisyonlarının internet sitesinde ilan edilecek. Sınava katılma hakkını elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacak.

yeni-adliye-yeni-alinacak-personellerle-guclenecek-11365.jpg

ADALET BAKANLIĞI HANGİ KADROLARDA ALIM YAPACAK?

Resmi Gazete'de yayımlanan 4 ayrı ilana göre;

Adalet Bakanlığı'na;

* 3 bin 605 sözleşmeli zabıt katibi
* 700 sözleşmeli mübaşir
* 625 sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi
* 110 sözleşmeli şoför
* 25 sözleşmeli aşçı
* 10 sözleşmeli işaret dili tercümanı alınacak.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne;

* 4 bin 918 infaz ve koruma memuru
* 19 büro personeli (ceza infaz kurumu katibi)
* 51 hemşire
* 20 sağlık teknikeri
* 157 teknisyen
* 156 şoför
* 33 aşçı
* 4 kaloriferci alınacak.

İcra İşleri Dairesi Başkanlığı'nda ise 814 sözleşmeli icra katibi istihdam edecek.

Adalet Bakanlığı'nın merkez ve merkez atamalı taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere de her bir unvan ve mahal için ayrı ayrı boş bulunan pozisyonun 3 katı aday arasından sözlü sınav sonucuna göre 237 pozisyona sözleşmeli personel alımı yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN