Üsküdar Belediyesi KPSS 70 puanla zabıta memuru alımı başvuru şartları belli oldu

Üsküdar Belediyesi KPSS 70 puanla zabıta memuru alımı başvuru şartları belli oldu

Üsküdar Belediyesi lise mezunu, önlisans mezunu, lisans mezunu adaylar arasından memur alımı yapacağını duyurdu. Zabıta olarak görevlendirilecek adayların başvurularını bizzat belediye binasına giderek yapmaları gerekiyor. İşte, Üsküdar Belediyesi memur alımı sınav tarihleri...

Üsküdar Belediyesi personel alımı detayları belli oldu. Kadın ve erkek adaylar arasından 2020 yılında KPSS'den az 70 puan alanlar ve 30 yaşını aşmamış olanlar tercih edilecek. İlk aşamayı geçen memur adayları, sözlü ve uygulamalı sınava tabi tutulacak. Başarılı olanlar ilçede zabıta olarak görev yapacak.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ MEMUR ALIMI NE ZAMAN?

Lise, önlisans ve lisans mezunu 45 zabıta memuru Üsküdar Belediyesi'nde istihdam edilecek. Başvurular 26-30 Nisan 2021 günleri arasında alınacak. Son gün mesainin saat 17.00'de bittiğini hatırlatalım.

Adayların www.uskudar.bel.tr web sayfasından temin ettikleri başvuru formu ve diğer istenen belgelerle bizzat başvuru yapmaları gerekiyor. Üsküdar Belediyesi zabıta alımı internet üzerinden veya posta ile yapılmayacak.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ İŞ İLANINA NASIL BAŞVURULUR?

Memur adaylarının, çıktısı alınan başvuru formu ve diğer belgelerle beraber Mimar Sinan Mahallesi Çavuşdere Caddesi No:35 Üsküdar-İstanbul adresindeki Üsküdar Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı ÜSİM'e (Üsküdar İstihdam Merkezi) bizzat gitmeleri gerekiyor. Eksik bilgi ve belgelerle ya da nitelikleri uygun olmadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENEN BELGELER NELER?

* www.uskudar.bel.tr adresinden temin edilen başvuru formu

* Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının aslı veya kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi

* Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği veya e-Devlet üzerinden alınacak barkotlu mezuniyet belgesi (Aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediye tarafından tasdik edilebilir),

* Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (Aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediye tarafından tasdik edilebilir),

* KPSS sonuç belgesinin ÖSYM web sitesinden alınan doğrulama kodlu bilgisayar çıktısı

* Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı

* Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı

* Sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (Aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediye tarafından tasdik edilebilir)

* 3 fotoğraf (1 adedi forma yapıştırılacak)

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ ZABITA ALIMI SINAVI NE ZAMAN?

Zabıta memuru alımı için yapılacak sözlü sınav ve uygulamalı sınav, 24 Mayıs 2021 günü saat 10.00'da Üsküdar Belediye Başkanlığı Mimar Sinan Mahallesi Çavuşdere Caddesi No:35 Üsküdar-İstanbul adresindeki merkez yerleşkesinde yapılacak. Sözlü ve uygulamalı sınav aynı gün içerisinde bitirilemez ise ertesi gün devam edilecek.

Belediye, başvurulardan KPSS başarı puanlarına göre sıralayarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının beş katı oranında adayı sözlü ve uygulamalı sınava çağıracak.

Sınav Konuları

a) Sözlü sınav:

* Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,
* Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,
* 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu,
* Mahalli İdareler ile ilgili temel mevzuat konularını kapsar.

b) Uygulamalı sınav, kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile sportif
dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılacak.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

GENEL ŞARTLAR

İlan edilen boş zabıta memuru kadrolarına atanmak için başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) fıkrasında belirtilen aşağıdaki genel şartlara sahip
olmaları gerekmektedir.

a) Türk vatandaşı olmak.

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

c) Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

d) Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek beden ve akıl hastalığı bulunmamak.

f) İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

ÖZEL ŞARTLAR

a) İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibari ile öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak lise mezunları için 2020-KPSSP94; Önlisans 2020-KPSSP93 ve Lisans mezunları için 2020-KPSSP3 türünde Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak unvanların karşısında belirtilen puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak.

b) Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

c) 657 sayılı Kanunun 48. maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesinde yer alan özel şartlara göre zabıta memuru kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg.dan fazla fark olmamak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.

d) Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

e) 13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az B veya en az C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ ZABITA MEMURU ALIMI BAŞVURU FORMU

uskudar-belediyesi-45-zabita-memuru-alim-ilani-page-001.jpg

uskudar-belediyesi-45-zabita-memuru-alim-ilani-page-002.jpg

uskudar-belediyesi-45-zabita-memuru-alim-ilani-page-003.jpg

uskudar-belediyesi-45-zabita-memuru-alim-ilani-page-004.jpg

KAMU İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

İŞKUR AÇIK İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN