İstanbul'da deprem gözaltıları! Provokatif paylaşım yapan 12 şüpheli yakalandı

İstanbul'da deprem gözaltıları! Provokatif paylaşım yapan 12 şüpheli yakalandı

İzmir'deki deprem ile ilgili sosyal medyadan provokatif paylaşımlar yapan 12 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler İstanbul'da düzenlenen operasyon ile yakalandı.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir'de meydana gelen depremle ilgili sosyal medyadan provokatif paylaşımlarda bulunan kişilere yönelik çalışma başlattı.

Soruşturma kapsamında operasyon düzenleyen ekipler, 12 şüpheliyi gözaltına aldı.

8 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan işlem yapılan 12 şüpheliden 2'si adli kontrol şartıyla 8'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Diğer 2 şüphelinin savcılık sorgusu sürüyor.

4 HESABA DAHA İNCELEME

Soruşturma kapsamında provokatif paylaşımlarda bulunulan 4 hesabın daha kullanıcılarının tespit edildiği ve yakalanmaları için çalışmaların sürdüğü belirtildi. 

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, 2 Kasım'da İzmir'deki deprem ile ilgili sosyal medyadan tahkir edici paylaşımda bulunan 52 kişi hakkında işlem yapıldığını, gözaltına alınan 19 kişiden 3'ünün tutuklandığını duyurmuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN