İstanbul'daki 15 Temmuz anmasına sadece AK Parti davet edildi

İstanbul'daki 15 Temmuz anmasına sadece AK Parti davet edildi

İstanbul'da düzenlenen 15 Temmuz anma törenine sadece AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak davet edildi. CHP ve İYİ Partili il başkanları yaşanan ayrımcılığa tepki gösterdi.

Koronavirüs salgını nedeniyle, İstanbul Valiliği'nin düzenlediği 15 Temmuz anma törenlerine siyasi partilerin il başkanları davet edilmedi. Etkinliğe sadece AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak katıldı. CHP ve İYİ Parti il başkanları yaşanan duruma tepki gösterdi.

İstanbul Valiliği’nin gerçekleştirdiği 15 Temmuz anma törenlerine siyasi partilerin il başkanları Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında davet edilmemişti. Törenlere AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak’ın katılması tepki çekti.

"YERLİKAYA BİR AÇIKLAMA YAPACAKTIR SANIRIM"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepkisini dile getirdi: Geçtiğimiz yıllarda 15 Temmuz resmi törenlerine davet edilir ve il başkanlığımız adına katılım sağlanırken, bu yıl pandemiden ötürü sınırlı katılım nedeniyle siyasi partilerin davet edilmediği bilgisi ulaşmışken konuya dair Sayın Ali Yerlikaya bir açıklama yapacaktır sanırım.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da, pandemi dolayısıyla hiçbir il başkanı davet edilmemişken AK Parti il başkanının törenlerde yer almasını şu sözlerle kınadı:

"AYRIMCILIĞI EN SERT ŞEKİLDE KINIYORUM"

"Hiçbir il başkanı davet edilmemişken, yalnızca iktidar partisinin il başkanı davet edildiyse; bu durumu ve ayrımcılığı en sert şekilde kınıyorum. Eğer il başkanı, davet edilmediği yere gittiyse, yorum yapmaya çok da gerek yok."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN