İşte Ankara'daki canlı bombacıların fotoğrafları | Sondakika haberleri

İşte Ankara'daki canlı bombacıların fotoğrafları | Sondakika haberleri

Ankara'da, bombalı eylem hazırlığındaki 2 terörist yakalanacaklarını anlayınca kendini patlattı. İki teröristin isimlerin Mahide Ataş ve Harun Arslan olduğu belirlendi. Mahide Ataş'ın fotoğrafları ortaya çıktı. Ankara Gar saldırısına iki gün kala bombalı saldırı hazırlığında olduğu tahmin edilen teröristlerin 200 kg'lık bomba ile eylem yapmayı planladığı belirtildi.

Ankara'da, Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki terörist, düzenlenen operasyonda polisin "teslim ol" çağrısı üzerine kendilerini patlattı. Teröristler ölü ele geçirildi.

16-10/08/57f888720f254427b4d3d9ec.jpg

Bomba yüklü aracın güvenlik güçlerinin operasyon yaptığı sırada teröristlerce patlatıldığı bildiriliyor. Bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik görevlisi sevk edildi.

ANKARA EMNİYET MÜDÜRÜ OPERASYONU BİZZAT YÖNETTİ

Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan tarafından bizzat yönetilen operasyon sırasında özel hareket ve terörle mücadele ekipleri söz konusu arsa etrafında güvenlik önlemi alarak kulübe içindeki teröristlere teslim ol çağrısında bulundu. Çağrıdan kısa bir süre sonra teröristler önceden hazırladıkları düzeneği ateşleyerek kendilerini patlattı.

16-10/08/son-dakika-ankara-da-iki-terorist-kendini-patlatti-7763049-1475905973.Jpeg

YAKLAŞIK 200 KİLOGRAM AMONYUM NİTRAT

Patlamanın ardından söz konusu kulübe ve civarına güvenlik şeridi çekilerek Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin olay yerinde bulduğu maddeler ve patlamanın şiddetinden dolayı yaklaşık 200 kilogram amonyom nitratın teröristler tarafından infilak ettirildiği değerlendirmesi yapıldı.

TERÖRİSTLERİN KİMLİKLERİ

İncelemelerde PKK bağlantılı olduğu tespit edilen Bingöl doğumlu Harun Aslan'ın kimliği dışında Mahide Ataş adına düzenlenen ve sahte olduğu tahmin edilen kadın teröriste ait nüfus cüzdanı parçaları bulundu.

16-10/08/57f8bfe60f254427b4d3de6d.jpg

Ankara Valisi Erkan Topaca, operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

''Bu olay Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslar. Dün bu bölgeden bir vatandaşın bir kadın, bir erkek şüpheli şahıs gördüğü ihbarı üzerine bu bölgede yoğunlaşıldı. Buradaki bir kulübede bazı şahısların olduğu görüldü. Sabah saatlerinde polisler 'teslim ol' çağrısında bulundu. Buna olumlu cevap vermediler. Daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar. Alanda yapılan incelemede bir şahsın kimliğine ulaştık. Harun Arslan Bingöl doğumlu. Bir bayan olduğunu da düşünüyoruz ancak onun kimliği henüz tespit edilebilmiş değil. Üçüncü bir kişiden de söz ediliyor. Onu tespit etmeye çalışıyoruz. 200 kilo civarında amonyum nitrat ve plastik patlayıcılar olduğunu tahmin ediyoruz. Amaçları neresiydi o konuda çok kesin bir şey söylemek mümkün değil. Kendi kendilerini patlattılar. Bir eylem önlenmiş oldu. Otomobilde bu saldırıda kullanacaklardı muhtemelen. Otomobilde son bir iki gün içerisinde satın alınmış. İlginç olan bu araca Türk bayrağı asmışlar. Kendilerini kamufle etmek için Türk bayrağı asmak suretiyle bu hazırlıkları yaptıklarını düşünüyoruz.''

16-10/08/fft16_mf7765085.Jpeg

GAR SALDIRISININ YILDÖNÜMÜNE 2 GÜN KALA

Ankara'da dgeçtiğimiz sene 10 Ekim'de düzenlenmek istenen "Barış Mitingi"ne katılmak isteyenlere yönelik Ankara Garı önünde terör örgütü PKK tarafından bombalı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda 102 kişi hayatını kaybetmiş, 391 kişi de yaralanmıştı.

ANKARA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN