İYİ Parti'den Mansur Yavaş mesajı: Rant karşıtı mücadelesine destek olacağız

İYİ Parti'den Mansur Yavaş mesajı: Rant karşıtı mücadelesine destek olacağız

Eski CHP milletvekili Sinan Aygün'ün 'Benden rüşvet istedi' iddiasıyla suçladığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a, İYİ Parti'den de destek geldi. İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu "Mansur Yavaş'ın Ankaralılara verdiği söz, haksız kazancın ve rantın önünü kesme sözüdür. Yavaş, bu sözünü tutacak, biz de haram ve rant ile mücadelesinde Yavaş'a destek olacağız" dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, haksız imar emsal artışları ile sebep olunan haksız kazanç sürecinin ekonomiye ve millete en büyük kötülük olduğunu söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde ve sonrasında Ankara'da usulsüz imar-emsal artışlarıyla FETÖ'ye sağlanan imkanlarla oluşturulan servetlerin ve tapu devirlerinin araştırılmasını istediklerini ifade eden Ağıralioğlu, şöyle devam etti:

"YAVAŞ'A DESTEK OLACAĞIZ"

"Tapu devirleri, mal devirleri üzerinde sağlıklı bir araştırma yapılabilirse ve Ankara'da yaşanan rant-kayırma düzeninin devlet ve belediye imkanları ile oluşturulma geçmişi bütün detaylarıyla ortaya çıkartılabilirse bugün konuşulan mevzuların buz dağının görünen yüzü olduğu görülecektir. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş'ın Ankaralılara verdiği söz, haksız kazancın ve rantın önünü kesme sözüdür. Yavaş, bu sözünü tutacak, biz de haram ve rant ile mücadelesinde Yavaş'a destek olacağız."

"AYGÜN'ÜN PERFORMASI İLE İLGİLİ DEĞİLİZ"

İYİ Partinin bütün dikkatini haksız kazanç ve rantiyeciler ile mücadeleye ve bunun sebep olduğu toplumsal, ekonomik tahribata odakladığını belirten Ağıralioğlu, Türkiye'nin, kişilerin kayrılmadığı, hukukun ve kuralların herkese eşit uygulandığı bir kurallar ülkesi olması gerektiğini vurguladı.

Ağıralioğlu, bir gazetecinin, eski CHP Milletvekili ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün, Togo Kuleleri inşaatının mühürlenmesi ve Yavaş hakkında ortaya attığı iddialarla ilgili düzenlediği basın toplantısını hatırlatarak "Performansı nasıl değerlendirdiniz?" sorusuna Ağıralioğlu, "Biz, Sinan Aygün'ün performansıyla ilgili değiliz, varsa hukuka vereceği hesap onunla ilgiliyiz. Performansı falan bizim değerlendirme alanımızın dışında" cevabını verdi.

NE OLMUŞTU?

Eski CHP Milletvekili Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında bazı iddialar ortaya atmıştı. Aygün, Ankara'daki Togo Kuleleri'ne ilişkin olarak Yavaş'ın kendisinden rüşvet istediğini iddia etmişti.

Aygün, Yavaş ile CHP'li 3 belediye meclis üyesi hakkında Eskişehir yolundaki 'Togo Kuleleri' olarak adlandırılan inşaatının 16 Aralık’ta mühürlenmesinin ardından suç duyurusunda bulunmuştu.

İhraç istemiyle CHP Disiplin Kurulu'na sevk edilen Aygün, Yavaş ve ekibinin 25 milyon lira rüşvet istediğini iddia etmişti. Aygün'ün iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı'nın müfettiş görevlendirmişti.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN