İzole koğuşa alındı! Adnan Oktar'a korona karantinası

İzole koğuşa alındı! Adnan Oktar'a korona karantinası

Edirne Cezaevinde bulunan Organize suç örgütü lideri Adnan Oktar'ın test sonucunun pozitif çıkmasından sonra izole bir koğuşa alındığı öğrenildi.

Adnan Oktar'ın tutuklu bulunduğu cezaevinde koronavirüse yakalandığı ve tedavi sonrasında  karantinada tutulduğu belirtildi.

Avukat Sinem Mollahasanoğlu’nun 21 Ocak'ta müvekkili Adnan Oktar’ın sağlık durumuyla ilgili cezaevi savcısına dilekçe sunduğu ortaya çıktı. Dilekçede Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Adnan Oktar’ın 14 Ocak 2021’de yaptırdığı test sonucunun önce pozitif çıktığı ardından da izole şekilde koğuşa kaldırıldığı belirtildi.

"TEST SONUCUNA İNANMIYORUZ"

Adnan Oktar'ın 29 Ocak 2021 tarihi itibariyle yapılan test ve muayene sonucunda koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığı, Oktar’ın karantinaya alındığı ve daha önce Adalet Bakanlığı’na bildirildiği kaydedilen dilekçede "Müvekkil ve arkadaşlarının farklı cezaevlerine dağıtılıp özellikle müvekkile yönelik bir suikast düzenleneceği yönünde tehditler alması nedeniyle müvekkilimin can güvenliğinden endişe duymaktayız. Bu sebeple müvekkilin sağlığı ve can güvenliği hakkında hem ailesinin hem de avukatlarının bilgi alabilmesinin önüne şüpheli test sonucu ile adeta bir engel konulmaktadır. Hiç kimseyle teması olmayan ve izole durumda tutulan bir kişinin test sonucunun pozitif çıkma ihtimali bulunmamaktadır" şeklinde ifadeler kullanıldı.

adnan-oktar-korona.jpg

OKTAR’A YENİDEN TEST YAPILSIN

Dilekçede Adnan Oktar’ın koronavirüs testinin tekrarlanması, karantina uygulamasının kaldırılması ve karantinanın kaldırılmaması ihtimalinde ailesi ve avukatları ile telefonla da olsa görüşme hakkının kullanılması talep edildi.

SAĞLIK DURUMUNUN İYİ OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Adnan Oktar’ın koronavirüs testinin negatife döndüğü, sağlık durumunun iyi olduğu fakat kontrol amaçlı karantinada bulunduğu öğrenildi. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi Adnan Oktar'ın birçok suçtan 9 bin 803 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

anan-oktarin-hayati.jpg

ADNAN OKTAR KİMDİR?

Adnan Oktar 1956 senesinde Ankara'da dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini Ankara'da bitirdi.

Kurtuluş Lisesi'nde eğitim gördü. 1979 senesinde İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari bölümüne girdi. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih Bölümü'ne gitti. Fakat bu okulda ki eğitimini de yarıda bıraktı.

Harun Yahya'dır. Kamuoyunda Adnan Hoca olarak tanınmıştır. Taraftarları Adnan yerine Ahmet ismini de kullanmıştır.

Ateizm, Darwinizm ve Siyonizm karşıtı görüşlerini savunduğu kitaplar ve belgeseller hazırlamıştır. 2007 yılında, İslami yaratılışçılığı savunan Yaratılış Atlası adlı kitabının binlerce kopyasını, Amerikalı bilim adamlarına, Kongre üyelerine ve bilim müzelerine göndermiştir. Millî Gazete ve Akit gazetesinde bir dönem yazıları yayımlanmıştır.

Çeşitli basın organlarında işlediği iddia edilen bazı suçlarla gündeme gelmiştir.

11 Temmuz 2018'de Adnan Oktar ve beraberindeki 176 kişi, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "çocukların cinsel istismarı" ve "cinsel saldırı" dahil birçok suç iddiasıyla gözaltına alınmış ve 18 Temmuz 2018'de çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştır. Önce Metris Cezaevi'ne konulmuş, daha sonra Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledilmiştir.

Harun Yahya mahlasıyla 300 adet kitap yazdı. 70'den fazla dile tercüme edildi. Harun ve Yahya peygamberlerin adlarından türettiği Harun Yahya takma adıyla çok sayıda biyolojik evrim karşıtı kitap hazırladı. Adnan Oktar gurubuna bağlı internet siteleri, Tv ve değişik yayın araçlarıyla başlıca mehdilik, mehdi devri, evrim, yaratılış, ahir zaman, mesih, İsa'nın dönüşü gibi konularda yayın yapmaktadır.

HZ. MUHAMMED'İN SOYUNDAN GELDİĞİNİ İDDİA EDİYOR

Adnan Oktar kendisinin de Hz. Muhammed'in soyundan geldiğini iddia etmektedir.

1993 yılında Eskişehir Hava Hastanesi'nden aldığı "askerliğe elverişli değildir" raporuyla askere alınmadı. 18 Ağustos 2000 tarihinde bedelli askerlikten yararlanarak bedeli ödemiş ve terhis belgesini almıştır.

Bilim Araştırma Vakfı (BAV)'nın kurucusudur.

Milli Gazete ve Akit Gazetesi'nde bir dönem yazıları yayımlanmıştır.

Bilim Araştırma Vakfı fahri başkanı Adnan Oktar tarafından Harun Yahya mahlasıyla hazırlanan yaratılış ve evrim ile ilgili iddiaları için yazdığı "Yaratılış Atlası" isimli kitabına çok sayıda akademisyen bilim insanının katıldığı bir çalışmanın ürünü olan 450 sayfalık "Harun Yahya Safsatası ve Evrim Gerçeği" isimli bir kitap ile cevap verilmiştir.

Adnan Oktar topluluğa bağlı yayın organlarının yayın çizgileri özellikle islami kesim tarafından ciddi eleştirilere maruz kalmaktadır. Özellikle Adnan Oktar ve "Kedicikler" olarak tabir edilen kadınlarla birlikte gerçekleştirdiği sohbetler ve burada ortaya çıkan dialoglar dindar kesim tarafından tepkiyle karşılanmaktaydı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN