Jak Kamhi kimdir?

Jak Kamhi kimdir?

Beyaz eşya üreticisi Profilo'nun kurucusu ve sahibi Jak Kamhi, 1925 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Türkiye'nin ilk ev aleti ve beyaz eşya üreticisidir. İSO, MESS, TÜSİAD gibi birçok kuruluşta başkanlık yaptı. İşte, 'Jak Kamhi biyografisi'...

İş insanı Jak Kamhi, Türkiye'nin önemli sanayicilerinden biridir ve ülke ekonomisine ciddi katma değer sağlamıştır. Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü bulunan Jak Kamhi, 2020 yılında 95 yaşında hayata gözlerini yummuştur.

JAK KAMHİ'NİN HAYATI

1925 yılında İstanbul'da doğdu. Çocukluğu Tepebaşı'nda geçen Kamhi, Saint Michel Lisesi'nden mezun oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde mühendislik eğitimi aldıktan sonra iş hayatına atıldı.

Meslek hayatı boyunca pek çok başarıya imza atan Jak Kamhi, İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) gibi birçok kuruluşta uzun yıllar yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık yaptı.

Türkiye'nin dış tanıtımına katkılarından dolayı 1991 yılında Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülen Jak Kamhi, 500. Yıl Vakfı'nın da uzun yıllar başkanlığını yürütmüştü.

JAK KAMHİ'NİN ÖLÜMÜ

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Profilo'nun kurucusu iş insanı Jak Kamhi, 7 Ekim 2020 Çarşamba günü hayatını kaybetti. 

Vefat haberini Türk Yahudi Toplumu duyurdu. Duyuruda şu ifadeler kullanıldı: "Değerli büyüğümüz, devlet üstün hizmet madalyası sahibi, özverili başarılı çalışmaları ve vizyonuyla sevdalısı Türkiye'mizi & toplumumuzu her alanda en iyi şekilde temsil etmiş, iş hayatının duayeni Jak Kamhi'yi kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz."

1925 doğumlu olan Jak Kamhi, yaşamını yitirdiği 2020 yılı itibariyle 95 yaşındaydı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN