Kaç saniye sonra yeşil yanacak? BMW biliyor!

Kaç saniye sonra yeşil yanacak? 
 BMW biliyor!

Alman otomobil üreticisi BMW, trafik lambasında hangi ışığın yandığını, kaç saniye sonra diğer ışığın yanacağını gösteren yeni teknolojisini duyurdu. İşte detaylar.

Alman otomobil üreticisi BMW, aracın kokpitindeki ekranda seyir halindeyken sürücünün karşısına gelecek trafik lambasında hangi ışığın yandığını, kaç saniye sonra diğer ışığın yanacağını gösteren yeni teknolojisini duyurdu.

Bir mobil uygulama (Enlighten) üzerinden çalışan yeni sistem, akıllı telefonun araçla entegre edilmesi ile size ilgili trafik lambası bilgilerini gösteriyor. Bu ilginç yenilikle beraber BMW marka araç kullanıcıları, trafik lambalarına karşı daha hazırlık olacaklar.

15-08/03/ekran_resmi_2015-08-03_14_22_44.jpg

Öte yandan ekranda sadece trafik lambasının rengi ve bir sayaç yer almıyor. Sayaç, hıza bağlı olarak çalışıyor. Örneğin çok hızlı gidiyorsunuz, sayaç buna göre sizi bilgilendiriyor.

Bu özellik, trafik lambalarındaki dikkatsiz sürücülere, dönüşlerde yaşanabilen sorunlara ve diğer birçok potansiyel probleme teknolojiden yararlanarak belli ölçülerde çözüm getiriyor.

Yakıt tüketimi için buna dikkat

Bir trafik lambası, kırmızı konumdayken, ona yaklaşan sürücünün gaza basması gibi benzini de aslında gereksiz yere tüketen bir kullanım şekli de bu yolla daha aza indirgenebilir.

Kırmızı yanan bir trafik lambasına daha yavaş bir şekilde ulaşılır; ulaşıldığında da yeşilin yanması ile beraber gaza basıldığında benzin tüketiminde bir nebze de olsa tasarruf edilmiş olacaktır. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN