Kafe ve lokantalarda e-adisyon dönemi

Kafe ve lokantalarda e-adisyon dönemi

Lokanta, kafetarya, pastane gibi işletmelerde e-adisyon dönemi başlıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın hazırladığı tebliğ taslağına göre, e-adisyon belgesi; kağıt adisyon belgesi ile aynı hukuki niteliklere sahip olacak.

Lokanta, kafetarya, pastane gibi işletmelerde e-adisyon dönemi başlıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın hazırladığı tebliğ taslağına göre, e-adisyon belgesi; kağıt adisyon belgesi ile aynı hukuki niteliklere sahip olacak. Daha sonra e-faturaya dönüşecek.

Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre, tebliğ taslağında e-adisyon belgesinde hangi bilgilerin bulunması gerektiği de belirlendi. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen asgari bilgilerin e-adisyonda yer alması gerekecek.

SATIŞ FİŞİNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ ZORUNLU

Açılan her adisyon belgesinin, hizmetin tamamlanmasıyla (ödemenin alınması) eş zamanlı olarak, elektronik ortamda e-adisyon belgesinin numarasının yer alacağı e-fatura ya da perakende satış fişine dönüştürülmesi zorunlu olacak.

Belgede hizmet işletmesinin adı, soyadı veya unvanı, vergi dairesi, TCKN/VKN’si ve adresi, e-adisyon belgesinin düzenlenme tarihi, saat ve dakika olarak düzenlenme zamanı, evrensel tekil numarası ve e-belge numarası, sunulan hizmetin veya emtianın adı ve miktarı yer alacak.

3 AY GEÇİŞ İMKANI

E-adisyon uygulamasına geçiş zorunluluğunu Gelir İdaresi Başkanlığı belirleyecek. Başkanlık, adisyon belgesi düzenleyen hizmet işletmelerine, yıllık veya aylık satış hasılatı tutarlarını dikkate alarak, kendilerine geçiş hazırlıkları için en az 3 ay geçiş süresi vermek ve yazılı bildirim ya da ebelge.gib.gov.tr adresinde duyurmak suretiyle e-adisyon uygulamasına geçme zorunluluğu getirmeye yetkili olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN