Sivasspor PFDK'ya sevk edildi

Sivasspor PFDK'ya sevk edildi

Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Medicana Sivasspor-Galatasaray maçındaki ihlaller nedeniyle, ev sahibi kulüp, kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz ve iki yönetici PFDK'ya gönderildi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Medicana Sivasspor ile Galatasaray arasında oynanan yarı final rövanş maçında yaşanan ihlaller sebebiyle, ev sahibi kulüp, kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz ve iki idareci Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.


Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada, TFF Hukuk Müşavirliği tarafından PFDK'ya gönderilen dosyalar duyuruldu.

Medicana Sivasspor'un, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Galatasaray karşılaşmasında, "çirkin ve kötü tezahürat" ile "talimatlara aykırı hareket" gerekçeleriyle PFDK'ya sevk edildiği kaydedildi.

Aynı müsabakada, Medicana Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın "hakaret", kulüp idarecilerinden Erdal Sarılar'ın "hakaret ve talimatlara aykırı hareket", Mehmet Boyraz'ın ise "hakaret, saldırı ve talimatlara aykırı hareket" sebebiyle tedbirli olarak PFDK'ya gönderildikleri aktarıldı.

Bu müsabakada, Galatasaray Kulübü güvenlik görevlisi Yalçın Aydemir'in de "saldırı" gerekçesiyle tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildiği duyuruldu.

Ayrıca, Spor Toto 2. Lig'deki Bandırmaspor-İnegölspor play-off müsabakasında ev sahibi ekibin, "çirkin ve kötü tezahürat", "5 futbolcusunun sarı kart, 1 futbolcusunun kırmızı kart görmesi suretiyle, takım halinde sportmenliğe aykırı hareket" ve "saha olayları" gerekçeleriyle, konuk ekibin de "çirkin ve kötü tezahürat" sebebiyle PFDK'ya sevk edildikleri açıklandı.

Öte yandan, Spor Toto 2. Lig play-off etabında 1461 Trabzon ekibini konuk eden Pendikspor da "çirkin tezahürat" ve "saha olayları" sebebiyle PFDK'ya gönderildi.

İSTANBUL / AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN