Kandil Mesajları 2019 | En güzel, kısa ve resimli Miraç kandili mesajları WhatsApp ve Sms ile gönder

Kandil Mesajları 2019 | En güzel, kısa ve resimli Miraç kandili mesajları WhatsApp ve Sms ile gönder

Kandil mesajlarını WhatsApp, Facebook, Instagram gibi uygulamalardan paylaşabilirsiniz. Miraç Kandili, İslam inancında, Peygamber Hz. Muhammed’in göğe yükselme hadisesidir. Bugünü ibadetleri ile kutlayacak olan Müslümanlar kandil ile ilgili iyi dileklerini ve dualarını birbirleri ile de mesaj yoluyla paylaşmak istiyor. Miraç kandilini idrak ettiğimiz bu gününde sizler de kandil mesajlarını sevdiklerinize göndererek hayırlara vesile olmasını dileyebilirsiniz. Sosyal medya araçları üzerinden en çok paylaşım yapılan Miraç kandili mesajlarını sizler için derledik.

Kandil mesajlarını göndermek için WhatsApp, Facebook, Instagram, Twtitter gibi uygulamalar sıkça tercih ediliyor. Onbinlerce kişi Miraç kandili dolayısıyla yakınlarına hayırlı kandiller mesajları gönderisyor. Müslüman alemi için oldukça değerli olan Miraç kandili gecesi için yazılan en güzel, resimli, anlamlı ve kısa miraç kandili mesajlarını haberimizden seçerek kolayca paylaşabilirsiniz. Miraç Kandili, Recep ayının 27. gününün gecesinde gerçekleşen Peygamber Efendimiz’in kutlu yürüyüşü anlam ve önemi bir kez daha hatırlamak için idrak edilen bir gecedir. İşte 2 Nisan salı Miraç kandili mesajları ve sözleri.

19-04/01/mirac-kandili-mesajlari-3.jpg

MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI EN ÇOK WHATSAPP VE FACEBOOK'TAN PAYLAŞILIYOR

Miraç, İslam inancında, Peygamber Hz. Muhammed’in göğe yükselmesi hadisesidir. Aslen “yükseğe çıkma” anlamına gelen söz, Arapça uruc (merdiven) kökünden gelir. “Yolculuk yapmak” anlamındaki fiilin türevi olan ve “gece yolculuğu” anlamında kullanılan İsra, dini terminolojide Hz. Muhammed'in geceleyin Mekke'deki Mescid-i Haram'dan Burak adı verilen binek üzerinde Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya götürülmesini, Miraç ise göğe yükselmesini ifade eder. Dolayısıyla İsra ve Miraç olarak da anılır. Miraç Kandili, 13 Nisan Cuma günü idrak edilecek.

Miraç Kandilini idrak ettiğimiz bu gün, mesajlar da paylaşılmaya devam ediyor. Günümüzde neredeyse tüm mobil cihazlarda yüklü olan WhatsApp, Facebook ve Instagram gibi uygulamalardan  önemli günlerde mesajlar paylaşılıyor. WhatsApp ve Instagram uygulamasından resimli mesajlar tercih edilirken, Facebook'tan da hem yazılı olarak hem de resim olarak kandil mesajları gönderiliyor. Sizler de bu uygulamalar ile sevdiklerinize dakikalar içerisinde kandil dileklerinizi yollayabilirsiniz. 

19-04/01/mirac-kandili-1554109309.jpg

Hazreti Peygamber (s.a.v) Mescid-i Haram’dan (Mekke'den), Mescid-i Aksâ'ya (Kudüs'e) ata benzer beyaz bir Cennet bineği olan Burak ile geldi. Kudüs'e gelmeden yol üzerinde Hz. Musa'nın (as) makamına uğradı, orada iki rekât namaz kıldı, daha sonra Mescid-i Aksâ'ya geldi. Orada içlerinde Hazreti İsa, Hazreti Musa ve Hazreti İbrahim’in de (Aleyhimüsselam) bulunduğu peygamberler topluluğu kendisini karşıladı. Hazreti Muhammed (asv) bu peygamberlere imam olarak onlara iki rekat namaz kıldırdı.

Bu hadiseden sonra Hazreti Peygamber’e (s.a.v) iki kap getirildi ki; kabın birisinde şarap, diğerinde süt vardı. “Bunlardan hangisini istersen, al!" denildi. Peygamberimiz (s.a.v) sütü seçti. Cebrail (as), Peygamberimiz’e (s.a.v): "Sen fıtratı seçtin, eğer sen şarabı almış olsaydın, senden sonra ümmetin azardı. Sütü tercih etmekle sen de fıtrata yöneltildin, ümmetin de fıtrata yöneltildi. Şarap size haram kılındı!” dedi.

Semanın bütün tabakalarına uğradı. Sırasıyla yedi sema tabakalarında bulunan Hz. Adem, Hz. Yahya ve Hz. İsa, Hz. Yusuf, Hz. İdris, Hz. Harun, Hz. Musa ve Hz. İbrahim (Aleyhimüsselam ecmain) gibi peygamberlerle görüştü, Onlar kendisine “Hoş geldin!..” dediler, tebrik ettiler. Sonra her gün yetmiş bin meleğin ziyaret ettiği Beytü'l-Ma'mur'u ziyaret etti.

Bundan Sonra Hz. Cebrail (as) ile birlikte sidretü'l-müntehâ'ya geldiler. Sidretü’l-müntehâ; kökü altıncı kat gökte ve gövdesi, dalları yedinci kat göğün üzerinde, gölgesiyle bütün gökleri ve cenneti gölgeleyen,  yaprakları fil kulakları gibi, meyveleri küpler kadar, bir ağaçtır.

19-04/01/mirac-kandili-mesajlari1.Jpeg

MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI VE SÖZLERİ

Peygamber Efendimiz buyurdular ki : "Hatırlayan güzelse, hatırlanan da güzeldir. Gül bahçesine giren ya gül olur, ya da gül kokar" manevi bollukların yaşandığı bir gece olması dileğiyle, kandiliniz mübarek olsun...

Rahmetin sağanak sağanak yağdığı bu geceden hakkıyla istifade edebilmek ve bu vesileyle kalbin miracına ulaşabilmek duasıyla. Kandilimiz mübarek olsun.

İbadet ve dua ile idrak ettiğiniz mübarek gecenin, hepimizin kurtuluşuna vesile olması dileği ile hayırlı kandiller...

Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi duaların da hayat bulacağı bu gecede dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle kandiliniz mübarek olsun

 Sevgi, saygı, hoşgörü, sağduyu, iyi niyet, kalplere güzellik serpilen bir gün olsun. Miraç kandilimiz hayırlı olsun…

19-04/01/mirac-kandili-mesajlari.jpg

Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli,

Bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun…

Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun.

Bugün ellerini semaya gönlünü Mevlaya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç çünkü bugün Kandil, Kandilin mübarek olsun.

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle Kandilinizi kutlarım.

Biçarelere, dul ve aceze hatunlara bakmak için çalışıp, çabalayan kimsenin; gece sabaha kadar namaz kılan, her gün oruç tutan, meydan-l gazada cihad eden gibi Allah yanında rütbesi vardır.

Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim… Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım… Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak… Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!

19-04/01/mirac-kandili-mesajlari-4.jpg

Bu güzel gecelerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize bereketi evinize, nuru ahiretinize, sıcaklığı yuvanıza dolsun Miraç kandiliniz mübarek olsun

Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller.

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.

Miraç kandilin mübarek olsun. ALLAH sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin.

Şiddetin, kibirin, öfkenin yok olduğu bir Kandil diliyorum. Hepimizin Miraç Kandili mübarek olsun…

Ne güzel bir tesadüf. Bugün Miraç Kandili ve Dünya Çevre Günü. Miraç arınma ve Allah’a yükseliştir. Hem çevremiz, hem kalplerimiz temiz, Kandilimiz mübarek olsun.

Hepinizin Miraç Kandilini kutlar, birlik, beraberlik içinde demokratik, bir ülkede hür, ve eşit şekilde yasaksız yaşadığı Barışlı Günler dilerim.

Ümidine derman olacaksa duam, Rahman’dan tek dileğim çok mutlu olman… İmanımız yeter mi bilinmez dualarımızın kabulüne, Rabbim’den dileğim dermanını koysun gönlüne, ve Rahmanın nuru tecelli etsin o güzel yüzüne ve yüreğine… Dualarınız kabul, kandiliniz mübarek olsun.

19-04/01/mirac-kandili-mesajlari-2.jpg

Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp rahmetin sağanak sağanak yağdığı böyle bir gecede düşen damlaların seni sırılsıklam etmesi dileğiyle Miraç Kandilin mübarek olsun.

Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren Kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice Kandiller…

 En ışıltılı bakışların gözlerinde, en tatlı sözlerin kulaklarında, tüm mutlulukların avuçlarında ve en sonsuz sevgilerin gönlünce yaşayacağı nice mutlu Kandillere…

Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun. Allah sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin.

 

Kandil mesajlarını WhatsApp, Facebook, Instagram gibi uygulamalardan paylaşabilirsiniz. Miraç Kandili, İslam inancında, Peygamber Hz. Muhammed’in göğe yükselme hadisesidir. Bugünü ibadetleri ile kutlayacak olan Müslümanlar kandil ile ilgili iyi dileklerini ve dualarını birbirleri ile de mesaj yoluyla paylaşmak istiyor. Miraç kandilini idrak ettiğimiz bu gününde sizler de kandil mesajlarını sevdiklerinize göndererek hayırlara vesile olmasını dileyebilirsiniz. Sosyal medya araçları üzerinden en çok paylaşım yapılan Miraç kandili mesajlarını sizler için derledik.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN