Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci Bostancı kimdir? Mehmet Naci Bostancı nereli, kaç yaşında?

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci Bostancı kimdir? Mehmet Naci Bostancı nereli, kaç yaşında?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörlüğü’ne Mehmet Naci Bostancı atandı. Bu haberle beraber Mehmet Naci Bostancı merak konusu oldu. Peki Mehmet Naci Bostancı kimdir? Mehmet Naci Bostancı nereli, kaç yaşında? İşte merak edilenler…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yetkisi ile Yükseköğretim Kurulu'na 5 üye atanırken 20 üniversiteye ise yeni rektörler atandı. Verilen atama kararı 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 6'ncı maddesinin b/1 bendi ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince verildi.

Yapılan atamaların içinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin yeni rektörü de yer aldı. Cumhurbaşkanı’nın talimatı ile beraber Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne Mehmet Naci Bostancı atandı.

MEHMET NACİ BOSTANCI KİMDİR?

Mehmet Naci Bostancı 2 Ağustos 1957'de Amasya'da dünyaya geldi. Mehmet Naci Bostancı, Türk siyaset bilimci, sosyolog, iletişim bilimci, halkla ilişkiler uzmanı ve siyasetçi olarak bilinmektedir. Bostancı, bir dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanvekilliği yaptı.

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamlayan Bostancı, bunun ardından yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde sosyal değişme kuramları üstüne yaptı. Bosyancı’nın yazdığı makaleler Türkiye Günlüğü ve Birikim gibi dergilerde okuyucu ile buluşturuldu. Bunların yanı sıra siyasette de oldukça ön plana çıkan Bostancı, ANAP eski genel başkanlarından Mesut Yılmaz'a siyaset danışmanlığı yaptı. Ayrıca 1989-1991 yılları arasında Kültür Bakanlığı Müşavirliği görevini yaptı.

Daha sonra Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan'ın da baş danışmanı ve basın sözcüsü olarak çalıştı. Ardından 1998-2004 yılları arasında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde Halka İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanlığı görevinde bulundu. 2008 yılının Ağustos’u itibari ile Gazi Üniversitesi rektör danışmanlığı, ardında da 2009 yılının Mart ayından itibaren de Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanlığı görevlerinde bulundu.

Bostancı, 10 Mart 2011 tarihinde dekanlık görevinden istifa etti ve AK Parti listelerinden Amasya 1. sıra adayı olarak milletvekili seçildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN