Banu Küçükpolat kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte merak edilenler

Banu Küçükpolat kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte merak edilenler

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan doktor Banu Küçükpolat, İstanbul Üniversitesi'nde anesteziyoloji ve reanimasyon alanında ihtisas yaptı. Bahçeşehir'deki özel muayenehanesinde hizmet veren doktor, 'Sabahın Sultanı Seda Sayan' programında dans edince kamuoyunun gündemine oturdu. İşte, Banu Küçükpolat biyografisi...

Kalp ve damar cerrahisi Banu Küçükpolat, şarkıcı Seda Sayan'ın Star TV'deki programında dans edince tartışma konusu oldu. Deneyimli doktor hakkında inceleme başlatılmasını talep eden Türk Tabipleri Birliği, "Sabahın Sultanı Seda Sayan adlı televizyon programında konuk olan Op. Dr. Banu Küçükpolat'ın tıbbi deontoloji ve hekimlik meslek etiği kuralları ışığında disiplin işlemleri yönünden değerlendirilmesini ve sonucundan tarafımıza ve ilgililerine bilgi verilmesini bekleriz" açıklamasında bulundu.

drbanukucukpolat-242972600-891394685116525-5156355001226480769-n-webp.jpg

BANU KÜÇÜKPOLAT HAKKINDA NEDEN İNCELEME BAŞLATILDI?

Hürriyet'ten Fulya Soybaş'a açıklamalarda bulunan Banu Küçükpolat, hakkında inceleme başlatılmasına ilişkin şunları söyledi:

"Bir göbek attım gündem değişti. İnan çok şaşkınım. Daha önce böyle bir şey hiç yaşamadım. Linç ettiler beni. İnsanlar ne kadar acımasız. Yazılanları okusan aklın durur.

Programa davet aldım. Gittim. Soruları cevapladım. Yayın biterken de 'Kapanışını beraber yapalım' dedi Seda Hanım. Roman havası çaldı. Oynadım. Olay bu. 'Vay! Doktor nasıl oynarmış?' Nereyi açsam hakkımda konuşuluyor. Övenler de var tabii ama daha çok linç ediyorlar. Anlamıyorum ki hastan masada mı kalmış? Biri zarar mı görmüş? Bazı hekimler yazıyor özelden 'Ayıp' diye. Ruhumda var Romanlık. Ne olmuş yani?

Ben böyleyim. Üniversitede de böyleydim, doktor oldum yine böyleyim. Tiktok hesabım var. Aç, bak! Orada da oynarım. Instagram'da da oynarım. Renkliyim. Hastam gelir asık suratlı. Onu da oynatırım.

Trakyalıyım ben, Edirneli. Bilirsin bizim oraları. Gülmeyi, eğlenmeyi, oynamayı severiz ama yorumlar karşısında nutkum tutuldu. Tanımadığınız birine nasıl bu kadar nefret kusarsınız yahu. Kimin canını almışım? Kimin parasını gasp etmişim? Psikolojim altüst oldu. Normal hayatta nasılsam ekranda da öyle davrandım. Kimliğimi, ruhumu değiştirmedim.

'Hekimlik meslek etiği kuralları dışında davranış' denilmiş. Bundan kasıt ne? Göbek attım diye mi? Bilmiyorum. Kime zarar vermişim? Hangi hastam çıkıp demiş ki 'Beni mağdur etti, dolandırdı' diye. Ben sıradan bir hekimim. Gün içinde 2-3 hastam olur, günü bitiririm. Hepsi bu. Hangi etik kuralı çiğnemişim? Pandemi başından beri konuşmaları ile toplum sağlığını riske eden aşı karşıtı hekimlere baksınlar.

drbanukucukpolat-240881667-412515413626778-3937746619137779185-n.jpg

BANU KÜÇÜKPOLAT'IN HAYAT HİKAYESİ

1979 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Banu Küçükpolat aslen Edirnelidir. 2021 yılı itibarıyla 42 yaşındadır.

Bakırköy Yahya Kemal Beyatlı Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı.

İhtisas eğitimini İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon bölümünde aldı. 2005 yılında aynı bölümde aile hekimi asistanı olarak göreve başladı.

2006-2007 yıllarında İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aile hekimi asistanı olarak görevini sürdürdü.

2008 yılında Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünde asistan doktor olarak göreve başladı.

2014 yılında Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı oldu. Bahçelievler Devlet Hastanesi'nde 2 yıl uzman doktorluk yaptı.

2016 yılında Bahçeşehir'de kendi muayenehanesini açtı.

ÖZEL YAŞAMI

1979 doğumlu olan Banu Küçükpolat, 2021 yılı itibarıyla 42 yaşındadır.

Banu Küçükpolat 1.83 metre boyunda, 72 kilo ve ikizler burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @drbanukucukpolat, Facebook'ta @banukucukpolatt, Tiktok'ta @dr.banukucukpolat kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN