Demet Evgar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evlendi mi, sevgilisi kim?

Demet Evgar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evlendi mi, sevgilisi kim?

Demet Evgar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırladığı 'Ben Kadınım' videosuyla beğeni topladı. Ünlü oyuncunun sevenleri, Demet Evgar'ın yaşamı hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. İşte, merak edilen Demet Evgar biyografisi...

Demet Evgar, komedi dizilerinden dram filmlerine oynadığı karakteri duygularıyla yansıtan yetenekli oyunculardan. Bir Kadın Bir Erkek isimli dizide kendine has, neşeli Zeynep rolü, dram dizisi Alev Alev'deki Cemre Karabeyli karakteriyle sergilediği başarısıyla adından sıkça söz ettiren aktrislerden. Müzikle de ilgilenen Demet Evgar, verdiği bir röportajda şunları söylüyor: "Karantinanın ilk zamanlarında Aykut (Gürel) aradı, 'Sezen Aksu yeni bir şarkı yaptı. Senin seslendirmeni ister' dedi. Sezen, Türkiye'de bizim iyi müzik dinlememize neden olmuş insanların başında gelen, tarih yazmış bir kadın. Bu tarihin ufacık bir parçası olma fırsatı önüme geldiyse bunu tepmek istemedim."

DEMET EVGAR'IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ PAYLAŞIMI

Demet Evgar, sosyal paylaşım platformu Instagram üzerinden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için 'Ben Varım' etiketiyle (hashtag) bir video paylaştı. Evgar paylaşımında, kendi hazırladığı bir pankarta yer verdi. Metro girişine asarak önünde konuştuğu pankartta 'Ben kadınım! Farkındayım. Değişiyorum. Değiştiriyorum" ifadelerine yer verdi. Çevrede oluşan kalabalık, Demet Evgar'ın seslenişine destek verdi. Ünlü oyuncu konuşmasında, "Ben kadınım, eşitlik benim hakkım. Ben kadınım, öldürülmek istemiyorum. Ben kadınım, gücümün farkındayım, değişiyorum ve dönüştürüyorum" sözlerine yer verdi. Videoyu sosyal medyada paylaşan Evgar, "Herkes için yaşanabilir adil ve refah bir toplum ancak kadının güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği ile, kadının güçlenmesi de önce kadının sesinin duyulmasıyla mümkün. #BenKadınım hashtagi ile sen de sesini duyur! Ben Kadınım kadınlara yönelik şiddete karşıyım, Ben Kadınım öldürülmek istemiyorum, Ben Kadınım haklarımın savunucusuyum, Ben Kadınım gücümün farkındayım, Ben Kadınım eşit işe, eşit ücret hakkım, Ben Kadınım ihtiyaçlarıma yönelik hizmetlere erişmek istiyorum, Ben kadınım ayrımcılığa uğramak istemiyorum, Ben Kadınım farkındayım, değişiyorum ve değiştiriyorum" açıklamasını kullandı.

1-2.jpg

DEMET EVGAR'IN HAYATI VE KARİYERİ

Demet Evgar, 19 Mayıs 1980 tarihinde Manisa'da dünyaya geldi.

Aslen Arnavut kökenli Demet Evgar, 17 yaşındayken amatör bir topluluk olan Afsem Tiyatrosu'nda oyunculuğa başladı.

Sahneye ilk defa Ray Cooney'nin 'Kaç Baba Kaç' oyunuyla çıkan Demet Evgar, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

Konservatuvar eğitimi esnasında arkadaşlarıyla 'Tiyatro Kılçık' isminde bir topluluk kuran Demet Evgar, bu toplulukta oyun yazarı ve oyuncu olarak çalışmalarını sürdürdü. Kenter Tiyatrosu'nda 'Aşk Çemberi' ismindeki oyunda, 'Takanlar ve Takılanlar', ve 'Ayşegül Hindistan'da' oyunlarında oynayan Demet Evgar, 2009 yılında Kent Oyuncuları tiyatrosunda Mehmet Birkiye yönetmenliğinde oynana 'Cimri' oyununda Elise karakterine hayat verdi.

Oynadığı bu rolle 2010'da gerçekleştirilen 8. Tiyatro Ödülleri Töreni'nde 'Yılın Kadın Oyuncusu' ödülüne layık görülen Demet Evgar, 'Bütün Çocuklarım','Aslı ile Kerem' ve 'Emret Komutanım' ismindeki televizyon dizilerinin yanında 'Beyza'nın Kadınları' ve 'Banyo' adındaki sinema filmlerinde rol aldı.

2007 yılında, Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda gösterilen 'Rock Müzikalleri'nde' rol alan Demet Evgar, 2009 yılında Mahsun Kırmızıgül'ün Güneşi Gördüm filminde 'Havar' karakterine hayat verdi. 2010'da da Ozan Güven ve Cem Yılmaz'la beraber 'Yahşi Batı' filminde başrol oynayan Demet Evgar, 'Vay Arkadaş' filminde Ali Atay, Mete Horozoğlu ve Fırat Tanış’la beraber rol aldı.

Başlarda Türkmax'te yayınlanan, ardından Star TV'ye geçen rol arkadaşı Emre Karayel ile başrolü paylaştığı 1 Erkek, 1 Kadın ismindeki televizyon dizisinde 'Zeynep Yıldırım' karakterine hayat veren Demet Evgar, kısa bir aranın ardından Fox TV'ye isim değişikliğiyle geçen 1 Erkek 1 Kadın 1 Çocuk ve arkasından 1 Erkek 1 Kadın 2 Çocuk dizisinde oynadı.

Demet Evgar, Özgü Namal'ın jüriliğini yaptığı 'Yetenek Sizsiniz Türkiye' programına Namal'ın koltuğunda yer aldı.

2-002.jpg

DEMET EVGAR'IN ÖZEL YAŞAMI

1980 yılında doğan Demet Evgar, 2022 yılı itibarıyla 42 yaşında ve boğa burcu.

Sıkı bir Galatasaray taraftarı olan Evgar, 1.62 metre boyunda ve 53 kilo.

Sosyal paylaşım platformu Instagram'da @temedragve kullanıcı adıyla yer alan Demet Evgar, Twitter'da ise @dmtevgar olarak bulunmaktadır.

1-002.jpg

DEMET EVGAR'IN OYNADIĞI FİLMLER

Aslı ile Kerem (2002) Yeliz

Yedi Numara (2000) Yeliz

Çınaraltı (2003) Nilüfer

Yuvam Yıkılmasın (2003) Hülya

Emret Komutanım (2005) Üsteğmen Çiğdem

Bütün Çocuklarım (2004) Eyşan

Beyza'nın Kadınları (2005) Beyza Türker

Banyo (2005)

Bir Kadın Bir Erkek (2009) Zeynep

Erkekler Ağlamaz (2006)

2010 Yahşi Batı Suzan Van Dycke

Güneşi Gördüm (2009) Havar

2013 Sen Aydınlatırsın Geceyi Yasemin

2010 Vay Arkadaş Nil

2015 Kötü Kedi Şerafettin Misket ve Tacettin (ses)

2015 Yok Artık! Ceyda

2018 Avlu

DEMET EVGAR'IN TİYATRO OYUNLARI

Anna Kareninna

39 Basamak

Ayşegül Hindistan'da

Geca Mevsimi

Kadınlar da Savaşı Yitirdi

Aşk Çemberi

Takanlar ve Takılanlar

DEMET EVGAR'IN ALDIĞI ÖDÜLLER

10. Afife Tiyatro Ödülleri (2005) - Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu - Gece Mevsimi

Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Gece Mevsimi

Lions Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Gece Mevsimi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN