Feyyaz Yiğit Çakmak kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi, eşi kim?

Feyyaz Yiğit Çakmak kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi, eşi kim?

Feyyaz Yiğit, dijital içerik platformu Exxen'de yayınlanan 'Gibi' adlı dizide 'Yılmaz' karakterini canlandırıyor. Ünlü ismin hayranları, hem yazar hem oyuncu kimliğiyle büyük başarı yakalayan Feyyaz Yiğit'in yaşam öyküsünü merak ediyor. İşte, Feyyaz Yiğit biyografisi...

Okan Bayülgen'in sunduğu Disko Kralı adlı eğlence programında yazdığı skeçlerle 23 yaşında ekran karşısına çıkan Feyyaz Yiğit, bugüne kadar birçok başarılı projeye imza attı. Aptal, Olduğu Kadar ve 8-9 Senedir Kendimi İyi Hissetmiyorum adındaki 3 kitabıyla yetenekli bir yazar olan Feyyaz Yiğit; Ölümlü Dünya, Cinayet Süsü gibi filmleriyle de isminden söz ettiren aktörlerden. Verdiği bir röportajda, mesleğe başladığı yılları şöyle anlatıyor: "İstanbul'a geldim, Aziz Kedi (Gürgün Bingel) ile tanıştım. Bizim senaryomuzdaki (Cinayet Süsü) üçten biri. Onunla birlikte, ondan çok fazla şey öğrendim. Aramızda bir 10 yaş var. Bayağı usta çırak gibi olduk. Beni yazarlık kısmına sokan, orada bana destek olan kişi o oldu. Programda yazdım, Disko Kralı'nda editör kadrosunda çalıştım, orkestrada gitar çaldım, skeçlerde oynadım aynı zamanda ajansta çalışıyordum. Ajansta yazarlık yapıyordum, resim okuduğum için ajansta storyboard (hikaye panosu) çizdim. Çok düşük paralara ne diyorlarsa yaptım."

1-1-1.jpg
Feyyaz Yiğit, Ali Atay ve Aziz Kedi (Gürgün Bingel)

FEYYAZ YİĞİT ÇAKMAK'IN HAYATI VE KARİYERİ

Tam adı Feyyaz Yiğit Çakmak olan oyuncu, oyunculuğun yanında yazar, çizer ve müzisyen kimlikleriyle de tanınıyor.

Feyyaz Yiğit, 1 Temmuz 1988'de Düzce'de dünyaya geldi.

Liseyi, Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü'nde okudu.

Lisans eğitimini ise Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü'nde tamamladıktan sonra, ünlü programcı Okan Bayülgen'in programındaki skeçlerle adını duyurmayı başardı.

Üniversiteden mezun olduktan sonra çeşitli reklam ajanslarında çalışan Feyyaz Yiğit'in, Okan Bayülgen'le tanışması yaşamının dönüm noktası oldu.

Bayülgen tarafından sunulan ve moderatörlüğünü yaptığı Disko Kralı'nda program içeriklerini yapan ekibe katılan Feyyaz Yiğit, ilerleyen dönemlerde programın müzik grubunda gitar çaldı.

Mizah gücü ve performansıyla Disko Kralı'nda dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Feyyaz Yiğit, birçok dergide yazarlık yaparken toplamda 3 kitap yazdı ve senaristliğe başladı.

2018'de vizyona giren 'Ölümlü Dünya' filminde hem oyunculuk yapan hem de senaryo ekibinde yer alan Feyyaz Yiğit, Cinayet Süsü filminde Suç Uzmanı Dizdar Koşu karakterini canlandırdı.

Ölümlü Dünya'yı Ali Atay yönetmiş, senaryosunu da Ali Atay, Aziz Kedi, Feyyaz Yiğit Çakmak, Volkan Sümbül, Ali Demirel yazmıştı. Cinayet Süsü'nde yönetmen koltuğunda yine Ali Atay otururken, senaristler ise Ali Atay, Aziz Kedi ve Feyyaz Yiğit Çakmak'tı.

Feyyaz Yiğit, şimdilerde 'Gibi' dizisinde 'Yılmaz' karakterine hayat vermektedir.

2-004.jpg

FEYYAZ YİĞİT ÇAKMAK'IN ÖZEL YAŞAMI

1988 yılında doğan Feyyaz Yiğit, 2022 yılı itibarıyla 34 yaşında ve yengeç burcu.

Feyyaz Yiğit Çakmak, 25 Eylül 2018 tarihinde reklamcı Sedef İnanç ile evlendi.

Sosyal paylaşım platformu Instagram'da @feyyazyigit kullanıcı adıyla bulunan Feyyaz Yiğit, Twitter'da ise @feyyazyigit olarak yer almaktadır.

Eşi Sedef İnanç'ın Instagram hesabı ise @sedefinanc kullanıcı adıyla bulunmaktadır.

1-006.jpg
Feyyaz Yiğit ve eşi Sedef İnanç

FEYYAZ YİĞİT'İN FİLMLERİ

2019 – Cinayet Süsü (Dizdar) (Sinema Filmi)

2018 – Ölümlü Dünya (Serbest) (Sinema Filmi)

FEYYAZ YİĞİT'İN KİTAPLARI

Aptal (2013)

Olduğu Kadar (2012)

8-9 Senedir Kendimi İyi Hissetmiyorum (2015)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN