Deniz Arcak kimdir, kaç yaşında, nereli, çocuğu var mı? İşte hayat hikayesi

Deniz Arcak kimdir, kaç yaşında, nereli, çocuğu var mı? İşte hayat hikayesi

90'lı yılların Türkçe pop müziğinin tanınan isimlerinden Deniz Arcak, kariyeri boyunca oyunculuk ve sunuculuk da yaptı. 2014 yılından sonra müzik faaliyetlerini bırakan deneyimli şarkıcı, "90'larla ilgili partilere gittiğimizde o dönemin ve benim şarkılarımın çalındığı duyuyorum. Vay moruk, ne şahane işler yapmışız diyorum" sözleriyle geçmişe dair özlemini dile getirdi. İşte, Deniz Arcak biyografisi...

Şarkıcı Deniz Arcak, 2021 yılında verdiği bir röportajda, müzik sektöründen uzak kalmasını şu sözlerle anlattı: "Piyasanın içinde olmak için yanıp tutuşan biri değildim. Hayatta nereye evrildiysem oraya yöneldim. Halen müziği bırakmadım, beni dinleyebilirler. Yeni şarkılar yapıyorum, istediğim yerde sahneye de çıkıyorum. Piyasayı bıraktım sadece. Herkesin bildiği çok ortada olma halini bıraktım. Pazarda duyulan müzik belki daha kolay algılanır ama bazılarına tahammül edemiyorum. Öyle de bir iş yapmak istemiyorum. Niye yapayım ki beğenmediğim işi?"

Röportajda özel hayatına dair detay da veren ünlü şarkıcı, "Henüz çocuğumuz yok. Çok tatlı ve komik bir kocam var. Ablamın sınıf arkadaşı, görücü usulü evlendik. Pişman da değiliz. Herkesin kendi alanı var öyle olunca işler yürüyor. Hayatımdan memnunum. Bana müziği bıraktı diyorlar ama ömrümde hiç bu kadar şarkı yapmamıştım" ifadelerini kullandı.

deniz-arcak-evli-mi-esi-kim.jpg

DENİZ ARCAK'IN HAYATI

15 Temmuz 1968 tarihinde Ankara'nın Bahçelievler semtinde dünyaya geldi. Annesinin adı Türkan, babasının adı Tuncay'dır. Bir ablası vardır. Deniz Arcak Ankaralıdır.

Ortaokulu ve liseyi TED Ankara Koleji'nde bitirdi. Bu dönemde Ankara Çok Sesli Çocuk Korosu'nda hocası Muzaffer Arkan'dan müzik eğitimi aldı. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi'nin fotoğraf bölümünde misafir öğrenci olarak yer aldı.

Şan eğitimi aldığı sıralarda otel ve barlarda sahne almaya başlayıp, aynı dönemde Bir İstanbul Masalı, İlişkiler, Hep Aynı Yaygara, Gel de Çık İşin İçinden, Kahramanlar Hep Erkek gibi tiyatro oyunlarında rol aldı.

Deniz Arcak, profesyonel müzik kariyerine 1993 yılında çıkardığı 'Nerde?' adlı albümüyle başladı. 1995 yılında 'Beyaz Vadi', 1996 yılında 'Ha Bugün Ha Yarın' albümlerini yayınladı. Bu albümden sonra müzik çalışmalarına 7 yıl ara verdi. 2003 yılında Fuat Güner'in prodüktörlüğünde hazırladığı 'Kıpır Kıpır' albümüyle yeniden sevenleriyle buluştu.

2010 yılında 'Cesur' adında bir maxi single çıkardı. 2013 yılında da Mevlana rubailerinden derlediği single şarkısı 'Korkma'yı yayınladı. 2014 yılında 'Büyüyorum Seninle' adlı single şarkısını müzikseverlerin beğenisine sundu.

ÖZEL YAŞAMI

1968 doğumlu olan Deniz Arcak, 2022 yılı itibarıyla 54 yaşındadır.

1,5 yıl beraber olduğu Akgün Fırat ile 2016 yılında evlendi.

Deniz Arcak 1.55 metre boyunda, 56 kilo ve yengeç burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @denizarcak, Twitter'da @deniz_arcak, Facebook'ta @denizarcak, Youtube'da @denizarcakatolyehane kullanıcı adıyla yer almaktadır.

deniz-arcak-gencligi.jpg

DENİZ ARCAK ALBÜMLERİ

1993 - Nerde?
1995 - Beyaz Vadi
1996 - Ha Bugün Ha Yarın
2004 - Kıpır Kıpır
2010 - Cesur
2013 - Korkma (Single)
2014 - Büyüyorum Seninle (Single)

DENİZ ARCAK DİZİLERİ

1995 - Bay E (Bardaki Şarkıcı) (Konuk Oyuncu)
2002 - Koçum Benim (Badegül)
2005 - Kapıları Açmak (Konuk Oyuncu)
2006 - Kadın Severse (Ebru)
2008 - Nerede Kalmıştık (Kıvılcım)
2011 - Yalan Dünya (Konuk Oyuncu)

ROL ALDIĞI TİYATRO OYUNLARI

* Bir İstanbul Masalı
* İlişkiler
* Hep Aynı Yaygara
* Gel de Çık İşin İçinden
* Kahramanlar Hep Erkek

DENİZ ARCAK - EYVALLAH

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN