Derya Yanık kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Derya Yanık kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

2004-2014 yılları arasında AK Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yapan ve bu yıl partisinin MKYK üyeliğine getirilen Derya Yanık, 21 Nisan 2021'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı oldu. İşte, Derya Yanık'ın hayatı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine'de yaptığı değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. 24 Mart 2021 günü AK Parti 7. Olağan Kongresi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun (MKYK) 75 kişilik listesine ilk kez giren isimlerden biri olan Derya Yanık, 1 ay sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na atandı.

Bakan Yanık yaptığı ilk açıklamada "Türkiye'de kadın, erkek her bir yurttaşın eşit, adil ve müreffeh bir hayata kavuşması. Bunu sağlayabilmek için kadınlarla alakalı özellikle politikaların, stratejilerin geliştirildiğini hepimiz biliyoruz" ifadelerini kullandı.

DERYA YANIK'IN HAYAT HİKAYESİ

1972 yılında Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde dünyaya geldi. Derya Yanık 2021 yılı itibarıyla 49 yaşındadır.

İlkokulu Kadirli'de, ortaokul ve lise eğitimini Adana Anadolu Lisesi'nde okudu. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

1996 yılında İstanbul Barosu'na bağlı olarak avukatlık stajını tamamladı. Serbest avukat olarak çalışmaya başladı.

der.jpg

İnsan hakları, aile hukuku, çocuk ve kadın hakları alanlarıyla ilgili pek çok sivil toplum çalışmasında yer aldı. Çeşitli basın-yayın organlarında mesleki, edebi ve siyasi görüşlerini paylaştı. Kadın ve Demokrasi Derneği'nde aktif rol aldı.

AK Parti İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi oldu. 2004-2014 yılları arasında 5. ve 6. Dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığı, AK Parti Grup Sözcülüğü görevlerinde bulundu.

Derya Yanık, 24 Mart 2021'de AK Parti'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğine atandı.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @deryayanikashb, Twitter'da @deryayanikashb kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN