Enis Destan kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı, nerede oynuyor?

Enis Destan kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı, nerede oynuyor?

Yetenekli genç futbolcu Enis Destan, Altınordu Futbol Kulübü'nde forvet oyuncusuydu. Enis Destan Trabzonspor'a davet edilince yaşam öyküsü de merak edilmeye başladı. Enis Destan hangi liseden mezun, burcu ne gibi sorular merak ediliyor. İşte, Enis Destan biyografisi...

Altınordu Futbol Kulübü'nde oynayan yetenekli futbolcu Enis Destan, Trabzonspor'a transfer edildi. Enis Destan futbol kariyerine artık Trabzonspor'da devam edecek. Destan, geçtiğimiz sezonda da Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş tarafından A Milli Takım kadrosuna davet edilmişti. Henüz 20 yaşında olan genç futbolcu, yetenek vadeden isimler arasında yer alıyor.

ENİS DESTAN'IN HAYATI VE KARİYERİ

Enis Destan, 15 Haziran 2002 tarihinde İzmir, Konak'ta dünyaya geldi.

Futbol'a 2012 yılında Fikri Altay Spor'da başladı.

2013'te Altınordu Akademisi'ne katıldı. 2013-2019 yılları arasında ALFA'da (Altınordu Futbol Akademisi) boy gösteren Enis, sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başararak İzmir ekibinde profesyonelliğe ulaştı.

2019-2020 yıllarında A takım formasını 1 defa giyen forvet oyuncusu, 2020-2021'de ise takımın gol hanesini yükseltti. Çıktığı 30 resmi maçta 14 gol atmayı başaran Enis Destan, 3 de asist yaptı.

Altınordu formasıyla 46 maça çıkan Enis, 16 gol, 3 asistle skora katkı sağladı.

Enis Destan, geçtiğimiz sezon sergilediği performansla adından sıkça söz ettirdi. Avrupa kulüpleriyle anılan Destan, Şenol Güneş'in de dikkatini çekti.

Genç forvet oyuncusu, Letonya maçı kadrosuna dahil edildi.

İlk ay-yıldız heyecanını Ümit Milli Takım'a seçilerek yaşayan Enis Destan, öncelikli hedefinin kendisi gibi Altınordu'dan yetişip şu an İngiltere'de Leicester City forması giyen Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü gibi Avrupa'da futbol oynamak olduğunu açıkladı.

enis-destan.jpg

ENİS DESTAN'IN ÖZEL YAŞAMI

2002 tarihinde doğan Enis Destan, 2022 itibarıyla 20 yaşında ve ikizler burcu.

Destan, 1.85 boyunda ve 79 kilo ağırlığında.

Sosyal paylaşım platformu Instagram'da @enisdestan kullanıcı adı ile yer alıyor.

Enis Destan, futbol oynamanın yanı sıra yüzmekten ve kayak yapmaktan da keyif alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN