Furkan Korkmaz kimdir, nereli, hangi takımda, sevgilisi kim, kaç yaşında?

Furkan Korkmaz kimdir, nereli, hangi takımda, sevgilisi kim, kaç yaşında?

Profesyonel basketbolcu Furkan Korkmaz, NBA takımlarından Philadelphia 76ers forması giyiyor. Basketbol ile henüz dokuz yaşındayken tanışan Korkmaz, mesleğini tutkuyla icra ediyor. Peki, Furkan Korkmaz'ın özel yaşamı hakkında detaylar neler? İşte, Furkan Korkmaz biyografisi...

Son günlerde ünlü oyuncu İrem Sak ile aşk yaşayan Furkan Korkmaz, magazin gündeminde adından söz ettiriyor. 25 yaşındaki profesyonel basketbolcu Furkan Korkmaz, spor hayatına dair konuştuğu bir röportajında örnek aldığı isimlerden bahsederken şunları söylüyor: "Küçük yaşlarda çok fazla basketbol izleme şansım olmadı. Basketbola başlamadan önce daha çok futbolla ilgiliydim. Tabii ki basketbolda bir yerlere geldikten sonra merakım arttı. Türkiye ligi maçlarını, eski maçları rastladıkça izlemeye başladım. Bazı internet sitelerinde eski maçları izleyip Harun Erdenay olsun, İbrahim Kutluay olsun onlardan bir şeyler kapmaya çalışıyorum."

FURKAN KORKMAZ'IN HAYAT HİKAYESİ

Furkan Korkmaz, 24 Temmuz 1997 yılında İstanbul'un Bakırköy ilçesinde dünyaya geldi.

Basketbol oynamaya dokuz yaşındayken okul takımında oynayarak başlayan Furkan Korkmaz daha sonra Başkent 34 isimli basketbol kulübünde oynadı.

Başkent 34'teki antrenörü Leyla Çalışkan'ın Yeşilyurt Spor Kulübü'nde görev almaya başlamasının ardından Furkan Korkmaz da Yeşilyurt Spor Kulübü'nde oynamaya başladı.

2012 yılında 15 yaşındayken 250.000 dolar karşılığında Anadolu Efes'e transfer oldu.

Furkan Korkmaz, Anadolu Efes genç takımıyla 2012-2013 sezonunda Türkiye Yıldızlar Ligi Şampiyonluğu'nu kazandı.

2013-2014 sezonunda ise Anadolu Efes'in Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden pilot takımı Pertevniyal ile Genç Erkekler Ligi Şampiyonluğu'nu kazandı.

Aynı sezon Pertevniyal ile Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde 22 karşılaşmaya çıktı ve 4.4 sayı ortalamasıyla oynadı.

Şutör gard ve kısa forvet pozisyonlarında oynayan Furkan Korkmaz bir süre Banvit'te forma giydikten sonra 4 Temmuz 2017'de NBA takımlarından Philadelphia 76ers ile sözleşme imzaladı.

2-002.jpg

FURKAN KORKMAZ'IN ÖZEL YAŞAMI

1997 tarihinde doğan Furkan Korkmaz 2022 itibarıyla 25 yaşında ve aslan burcu.

Furkan Korkmaz'ın boyu 2.04 metredir.

Korkmaz, sosyal medya platformu Instagram'da @furkankorkmaz kullanıcı adı ile yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN