Erhan Çetinkaya kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Erhan Çetinkaya kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Yurt içinde ve yurt dışında tamamladığı eğitiminin ardından iş hayatına atılan Erhan Çetinkaya, 2005-2022 yılları arasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Vakıfbank'ta çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2022 yılında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı olarak atandı. İşte, Erhan Çetinkaya'nın hayat hikayesi...

Endüstri mühendisliği mezunu olan Erhan Çetinkaya, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK) görev almasının ardından İslami finans alanında çalışmalarda bulundu. Bir dönem Vakıfbank'ta müdür yardımcılığı yapan deneyimli isim, son olarak açıkladığı verilerin gerçeği yansıtmamasıyla eleştiri odağı olan Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) başkan olarak atandı.

2022-01-29-162207-001.jpg

ERHAN ÇETİNKAYA'NIN HAYATI

1981 yılında Malatya'da dünyaya geldi. Erhan Çetinkaya, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner'in damadıdır.

İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya'da okudu. Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını ABD'de Duke Üniversitesi The Fuqua School of Business'ta yaptı.

Erhan Çetinkaya, 2004-2005 yılları arasında Cybersoft Enformasyon Teknolojileri'nde analist ve proje mühendisi olarak çalıştı.

2005 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK) göreve başlayarak 2012 yılına kadar Denetim ve Risk Yönetimi dairelerinde banka denetimi ve bankacılık mevzuatı konularında çalıştı. 2015 yılında risk yönetimi daire başkanı olarak görevlendirildi.

2017-2019 yılları arasında Vakıfbank'ta operasyondan sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı.

2019-2022 yılları arasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK) Başkan Yardımcılığı yaptı.

2022 yılında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı olarak atandı.

ÖZEL YAŞAMI

1981 doğumlu olan Erhan Çetinkaya, 2022 yılı itibarıyla 41 yaşındadır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @erhan_cetinkaya kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN