Görevden alınan TÜİK Başkanı Erdal Dinçer kimdir yerine kim geldi?

Görevden alınan TÜİK Başkanı Erdal Dinçer kimdir yerine kim geldi?

Son dönemde tartışmaların odağındaki kurum olan TÜİK'in başkanı Prof. Sait Erdal Dinçer görevden alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla görevine son verilen Erdal Dinçer kimdir, neden görevden alındı, yerine kim getirildi? İşte detaylar...

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Sait Erdal Dinçer kimdir, neden görevden alındı yerine kim getirildi soruları Google'da en çok aranan konuların başında geliyor. 29 Ocak tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararla görevden alınan i Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer’in yerine Erhan Çetinkaya getirildi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkındaki kararlar, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı.

Buna göre Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı, Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer’in bu görevine son verildi. TÜİK Başkanlığı’na Erhan Çetinkaya getirildi. TÜİK Başkan Yardımcılığı görevine ise Doç. Dr. İbrahim Demir atandı.

tuik-baskani.jpg

PROF. DR. SAİT ERDAL DİNÇER KİMDİR?

Sait Erdal Dinçer 1968 yılında İstanbul'da doğmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra aynı üniversitenin İşletme Mühendisliği Bölümünde ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İstatistik Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yöneylem Araştırması üzerine Doktorasını almıştır.

Sayın Dinçer 1992 yılında Marmara Üniversitesi Ekonometri Bölümünde araştırma görevlisi olarak başladığı görevine 2019 yılından beri Profesör olarak devam etmektedir. Kendisinin uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış 26 adet bilimsel makalesi, uluslararası yayınevleri tarafından basılmış 12 adet kitap ve kitap bölümü ile uluslararası sempozyumda sunularak basılmış 7 adet bildirisi bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde hakemlik ve editörlük görevlerini yürütmüştür. Sayın Dinçer Doktora ve Yüksek Lisans düzeyinde pek çok bilimsel tezin yönetimini gerçekleştirmiştir.

Marmara Üniversitesi Ekonometri Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer 2 Mart 2021 tarihli ve 31411 sayılı resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı olarak atanmıştır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN