Melis Sezen kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? İşte merak edilenler

Melis Sezen kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? İşte merak edilenler

12 yaşından itibaren ailesinin yönlendirmesiyle drama ve oyunculuk eğitimi alan Melis Sezen, üniversitede medya ve görsel sanatlar bölümünü bitirdi. Kamera önü deneyimini ilk kez 2016 yılında 'Hayat Bazen Tatlıdır' dizisinde rol alarak yaşadı. İşte, Melis Sezen biyografisi...

2021 yılında verdiği bir röportajda, oyunculuğu para kazanma aracı olarak görmediğini, kendini oyunculuğun bir parçası gibi gördüğünü dile getiren Melis Sezen, "Oyunculuk sadece ünlü olmak için yapılacak bir meslek değil. İçeriden dışarıya çıkacak bir şey... Bu mesleği yapacaklara şunu söyleyebilirim: Bol bol kitap okumak ve film izlemek çok önemli. En gerekli şey de tiyatro eğitimi..." diye konuştu.

melis-sezen-hangi-dizilerde-filmlerde-oynadi.jpg

MELİS SEZEN'İN HAYAT HİKAYESİ

2 Ocak 1997 tarihinde İstanbul'un Silivri ilçesinde dünyaya geldi. Melis Sezen, baba tarafından aslen Arnavuttur, anne tarafından Selanik göçmenidir. Bir erkek kardeşi bulunuyor.

İstanbul Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar bölümünde tamamladı.

Verdiği bir röportajda, tiyatroya başlamasında ailesinin destek olduğunu, annesinin oyunculuğa ilgisini fark edip kendisini Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde tiyatro eğitimine yazdırdığını söyledi. 12 yaşından itibaren drama eğitimi aldı.

Silivri'de Ali Solmaz Tiyatrosu'nda 'Cümbüş-ü Hospital' adlı oyunda oynadı.

2016-2017 yılları arasında 'Hayat Bazen Tatlıdır' dizisiyle birlikte televizyon dünyasına adım attı.

2017-2018 yılları arasında Siyah İnci' dizisinde 'Ebru' karakterini oynadı.

2018 yılında sinema oyunculuğuna giriş yaptı. Rol aldığı ilk film 'Dünya Hali' ve ikinci film 'Tilki Yuvası' oldu. Sinemada ilk ciddi rolünü yarış atı Bold Pilot ve jokeyi Halis Karataş'ın gerçek hikayesini anlatan 'Bizim İçin Şampiyon' filmiyle yaptı.

2019 yılında 'Leke' dizisinde 'Yasemin' karakteri kariyerinin ilk başrolü oldu. Ardından 'Sevgili Geçmiş' dizisinde yine başrol olan 'Deren' karakterini canlandırdı.

2019 yılının sonunda 'Mucize 2: Aşk' filminde 'Beren' karakterini canlandırdı.

Melis Sezen, 2019'da IMDB Starmetre listesinde ilk 100'e girdi.

2020 yılında İstanbul'un işgali, Meclis-i Mebusan'ın dağıtılması, Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Kuva-yi Milliye hareketi ve Ankara'da yeni bir meclisin kuruluş süreçlerini anlatan 'Ya İstiklal Ya Ölüm' tarihi mini dizisinde başrol karakteri 'Nazan' karakterini canlandırdı.

Vizyon tarihi 17 Nisan 2020 olarak açıklanan fakat koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de alınan önlemler dolayısıyla ertelenen 'Kovala' filminde rol aldı.

2020 yılında başrollerinde Cansu Dere ve Caner Cindoruk'un yer aldığı 'Sadakatsiz' dizisinde 'Derin Güçlü' karakterini canlandırdı.

2021 yılında Netflix'te yayınlanan 'Fatma' dizisinde konuk oyuncu oldu ve hayat kadını rolünü oynadı.

2022 yılında 'Maske Kimsin Sen?' adlı yarışma programında jüri üyeliği yaptı. Aynı yılın sonbahar aylarında 'Numen' adlı dizide 'Duru' karakterini oynadı.

melis-sezen-sevgilisi-kim.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1997 doğumlu olan Melis Sezen, 2022 yılı itibarıyla 25 yaşındadır ve bekardır.

Melis Sezen 1.69 metre boyunda, 54 kilo ve yay burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @melisssezen, Twitter'da @melisezenn kullanıcı adıyla yer almaktadır.

MELİS SEZEN DİZİLERİ

2016-2017 - Hayat Bazen Tatlıdır (Asya)
2017-2018 - Siyah İnci (Ebru)
2019 - Leke (Yasemin)
2019 - Sevgili Geçmiş (Deren)
2020 - Ya İstiklal Ya Ölüm (Nazan)
2020-2022 - Sadakatsiz (Derin)
2021 - Fatma (Hayat Kadını)
2022 - Numen (Duru)

MELİS SEZEN FİLMLERİ

2018 - Tilki Yuvası (Aylin)
2018 - Bizim İçin Şampiyon (Esra)
2018 - Dünya Hali (Gizem)
2019 - Mucize 2: Aşk (Beren)
2020 - Kovala (Merve)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN