Maske Kimsin Sen neden yayından kaldırıldı? İşte final bölümü

Maske Kimsin Sen neden yayından kaldırıldı? İşte final bölümü

Güney Kore uyarlaması olan 'Maske Kimsin Sen' yarışması, 12 Şubat 2022 Cumartesi günü ekranlara gelecek 9. bölümle final yapacak. İktidar partisine yakın isimler, programın 'satanizm'i özendirdiği ithamlarında bulunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'de, program hakkında yaptırım çağrısında bulunulmuştu. İşte, Maske Kimsin Sen final tarihi...

Fox TV'nin kısa sürede ilgi odağı olan reality şov programı 'Maske Kimsin Sen', iktidar partisinin 90'lardan kalma 'satanizm' endişesine kurban gitti. Her yayında elenecek ve maskesini çıkaracak ünlü isimler büyük merak konusu olan yarışmanın, RTÜK tarafından ağır para cezalarına maruz kalmadan Fox TV yönetimi tarafından yayından kaldırılmasına karar verildi.

maskekimsinsen.jpg

MASKE KİMSİN SEN YAYINDAN KALDIRILDI MI?

Deniz Tansel Öngel'in sunduğu; Eda Ece, Alican Yücesoy, Doğu Demirkol ve Melis Sezen'in de jüri koltuğunda oturduğu 'Maske Kimsin Sen' yayından kaldırıldı. Son olarak 7. bölümü yayınlanan eğlence programı, 9. bölümde erken final yaparak ekranlara veda edecek.

Güney Kore'den ülkemize uyarlanan 'Maske Kimsin Sen' programında; kendi alanlarında ünlü isimler farklı kostüm ve maskelerle kimliklerini gizleyerek şarkı söylüyor, jüri üyeleri, stüdyodaki ve ekran başındaki seyirciler yarışmacının kim olduğunu tahmin etmeye çalışıyordu.

2022-02-01-184151.jpg

MASKE KİMSİN SEN NEDEN YASAKLANDI?

18 Aralık 2021 tarihinde yayın hayatına başlayan Maske Kimsin Sen programı, son haftalarda özellikle iktidar partisine yakın çevreler tarafından, 'satanizm'e özendirdiği iddiasıyla sosyal medyada gündeme getirildi. İktidara yakın medya organlarının konuyu televizyon ekranlarına ve gazete sayfalarına taşımasının ardından, programla ilgili olarak 29 Ocak 2022 günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de genelge yayımlandı. 'Toplumun temel değerlerine aykırı unsurlar taşıdığı' ve bunların 'yıkıcı etkileri'ni bertaraf etmek için gerekli adımların atılacağı belirtildi.

İktidar partisi yanlılarının hedefe oturttuğu Maske Kimsin Sen programının yayınlanmaya devam etmesi halinde RTÜK'ten ağır para cezası alması ve yayın durdurma cezası almasına kesin gözüyle bakılıyordu. Tüm bu gelişmeler ışığında programı yayınlayan Fox TV, bu cezalara maruz kalmamak için yapımcı firmayla karşılıklı anlaşarak Maske Kimsin Sen yarışmasının yayından kaldırılmasına karar verdi.

2022-02-01-184212.jpg

MASKE KİMSİN SEN FİNAL BÖLÜMÜ NE ZAMAN?

Dünya genelinde Suudi Arabistan, Fas, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır gibi Müslüman ülkeler de dahil olmak üzere onlarca ülkede yayınlanan, ABD'de aralıksız 7 sezon boyunca ekranlara gelen Maske Kimsin Sen programının Türkiye'deki uyarlamasının final bölümü 12 Şubat 2022 Cumartesi günü saat 20.00'de Fox TV'de yayınlanacak.

İktidar partisi yanlıları tarafından linç kampanyasına maruz kalan Maske Kimsin Sen programı, 12 Şubat 2022 tarihinde son kez ekranlara gelerek yayın hayatını sonlandıracak. Sevilen programın Exxen, BluTV, Gain, Fox Play gibi dijital platformda devam edebileceği de iddialar arasında bulunuyor.

2022-02-01-184136.jpg

MASKE KİMSİN SEN TÜM BÖLÜMLER İZLE

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN