Merkez Bankası'nın yeni başkanı olarak beklenen Dr. Osman Cevdet Akçay Kimdir?

Merkez Bankası'nın yeni başkanı olarak beklenen Dr. Osman Cevdet Akçay Kimdir?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın sürpriz istifası sonrası gözler, Başkan Yardımcısı Dr. Osman Cevdet Akçay'a çevrildi. Ekonomi dünyası ve finans sektörü, Akçay'ın kariyerine ve başarılarına yakından bakıyor.

Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından herkes, "Merkez Bankası'nın yeni başkanı olarak beklenen Dr. Osman Cevdet Akçay Kimdir?" sorusunu merak ediyor. Bu makalemizde Akçay'ın hayat hikayesini ele alacağız. 1961 Trabzon doğumlu olan Osman Cevdet Akçay, akademik ve profesyonel hayatında önemli başarılara imza atmış bir ekonomist. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden 1983 yılında mezun olan Akçay, eğitim hayatına Amerika Birleşik Devletleri'nde devam etti. The City University of New York'ta ekonomi alanında M.Phil ve doktora derecelerini sırasıyla 1990 ve 1992 yıllarında tamamladı.

Akademik kariyerine 1985 yılında The City University of New York'ta doktora asistanı olarak başlayan Akçay, Hunter College ve Baruch College'da öğretim görevlisi olarak eğitime katkıda bulundu. Boğaziçi Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak göreve başladıktan sonra, 2001 yılında Koç Üniversitesi'nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak akademik hayatını sürdürdü.

depophotos-18086657.jpg
Cevdet Akçay-Hafize Gaye Erkan-Hatice Karahan

ÖNEMLİ BANKALARDA BAŞEKONOMİSTLİK YAPTI

Akçay, öğretim üyeliğinin yanı sıra Koçbank ve Yapı ve Kredi Bankası'nda başekonomist olarak görev yaparak finans sektöründe de önemli bir yer edindi. 2009-2018 yılları arasında Yapı ve Kredi Bankası'nda banka başekonomisti olarak çalıştıktan sonra, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Fiba Group'ta danışmanlık görevlerinde bulundu.

MERKEZ BANKASI KARİYERİ

Yaklaşık 9 ay önce Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na getirilen Dr. Osman Cevdet Akçay, şimdi Hafize Gaye Erkan'ın yerine Merkez Bankası Başkanı olarak atanması bekleniyor. Hem akademik hem de profesyonel kariyeri boyunca birikim ve tecrübeleriyle dikkat çeken Akçay, Türkiye ekonomisine yön verecek önemli bir isim olarak öne çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN