Yaşar Alptekin kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi, kızı kim, vasiyeti ne?

Yaşar Alptekin kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi, kızı kim, vasiyeti ne?

Yaşar Alptekin, bir dönemin adından sıklıkla söz edilen ünlü manken ve oyuncularından. Eşi Nilgün Altınyay'ın vefatının ardından zor günler yaşayan Alptekin, katıldığı yayınlarda da üzüntüsünü dile getiriyor. Peki, Yaşar Alptekin maneviyata yöneldikten sonra hayatı nasıl değişti, şimdi neler yapıyor? İşte, biyografisi...

Yaşar Alptekin, geçtiğimiz günlerde TV8 ekranlarında yayınlanan 2. Sayfa programına konuk oldu. Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel'in sunduğu programda yaşamına dair kesitler paylaşan Alptekin; vasiyetini yazdığını, cenaze programını hazırladığını duyurdu. Yardımda bulunmak için sık sık Suriye'ye ziyaret gerçekleştirdiğini söyleyen Yaşar Alptekin, bir yolculuğu sırasında hazırladığı vasiyetini şöyle anlatıyor: "Vasiyetimi yazdım. Kızıma; kütüphanemdeki kitaplar, tespih koleksiyonum, kıyafetlerim nereye gidecek belirttim. Satılması kesinlikle yasak olan şeyler var, 'bunları satma' dedim. Evim satılmayacak bahçede torunlarım için ağaçlar yetiştirdim. Torunlarım orada meyve yerken 'dedemden Allah razı olsun' desinler. Cenaze programı da hazırladım, duasından emin olduğum insanların isimlerini verdim. Yardım derneğiyle Suriye'ye giderken hazırladım hepsini."

YAŞAR ALPTEKİN'İN HAYATI VE KARİYERİ

Yaşar Alptekin, 10 Mart 1962 tarihinde Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde dünyaya geldi.

Alptekin, erken yaşlarda mankenliğe başladı.

Ardından oyunculuğa başlayarak, dizilerde ve sinema filmlerinde üstlendiği rollerle hemen fark edildi.

Özellikle Lambada (Gençlik Ateşi) filmiyle hem oyuncu hem dansçı kimliğiyle ön plana çıktı.

Bazı özel televizyon kanallarında çeşitli tanıtım filmlerinde yer aldı.

Yaşamının ilerleyen dönemlerinde, muhafazakar bir yaşam tarzını benimseyen Alptekin, çeşitli televizyon kanallarında farklı programlara katılarak İslami konularda paylaşımlarda bulundu.

Hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara da giden Yaşar Alptekin, Düzceli Mehmet isimli bir tiyatro oyununda yer aldı.

2014 yılında yönetmenliğini Tekin Gün'ün yaptığı Aşkın Gözyaşları filminde ana karakter Şems-i Tebrizi'yi canlandırdı.

1-001.jpg
Yaşar Alptekin ile Nilgün Altınyay

YAŞAR ALPTEKİN'İN ÖZEL YAŞAMI

1962 tarihinde doğan Yaşar Alptekin, 2022 yılı itibarıyla 60 yaşında ve balık burcu.

İlk evliliğinden 1 kızı bulunan Alptekin, kızının annesi Nilgün Altınyay ile ikinci kez nikah masasına oturdu.

Yaşar Alptekin ile 25 yıl sonra nikah masasına oturan Nilgün Altınyay 2 Aralık 2020 tarihinde akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

Ünlü oyuncu, eşi Nilgün Altınyay’ın vefatını şu sözlerle duyurmuştu: "Gönlümün sultanı. Çocuklarımın anası, hayat arkadaşımı, sevdiğimi; en sevdiğime, gerçek sahibine yolladık."

Çiftin kızları Ayris Alptekin de oyunculuk mesleğini sürdürmektedir.

Sosyal paylaşım platformu Instagram'da @yasaralptekinofficial kullanıcı adıyla yer almaktadır.

ayris-alptekin.jpg
Yaşar Alptekin ile kızı Ayris Alptekin

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN