Onur Kumbaracıbaşı kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte biyografisi

Onur Kumbaracıbaşı kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte biyografisi

Yurt dışında siyasal bilimler okuyan Onur Kumbaracıbaşı, 1987-1999 yılları arasında SHP'den milletvekilli olmasının yanı sıra 1991-1994 yılları arasında Bayındırlık, İskan Bakanlığı yaptı. 2014-2019 yılları arasında Beşiktaş Belediyesi'nde CHP'den meclis üyeliği görevinde bulundu. İşte, Onur Kumbaracıbaşı'nın hayatı...

Yakın dönem Türkiye siyasetinin tanınan isimlerinden Onur Kumbaracıbaşı, 15 Şubat 2022 Salı günü vefat etti. SHP ve CHP'de uzun yıllar siyaset eski Bayındırlık ve İskan Bakanı, bir süredir yaşlılığa bağlı sağlık sorunları yaşıyordu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Onur Kumbaracıbaşı'nın vefat haberini Twitter hesabından şöyle paylaştı: "Önceki dönemler milletvekilimiz, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunan kıymetli ağabeyimiz Onur Kumbaracıbaşı'nı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, partimize baş sağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun."

2022-02-15-131517.jpg

ONUR KUMRABACIBAŞI'NIN HAYAT HİKAYESİ

1939 yılında Ankara'da dünyaya geldi.

Lisans eğitimini Viyana Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde tamamladı. Doktorasını aynı üniversitede yaptı.

Mezuniyetinin ardından Devlet Planlama Teşkilatı'nda uzman olarak çalıştı. Daha sonra Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Başkanlığı görevini yürüttü.

1987-1999 yılları arasında SHP'den Kocaeli ve Hatay'dan milletvekilliği yaptı. 1991-1994 yılları arasında Bayındırlık, İskan Bakanlığı görevinde bulundu.

2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi seçildi.

İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu'nda Mütevelli Heyet Üyeliği yaptı. Ayrıca Maltepe Üniversitesi'nde dersler verdi.

Onur Kumbaracıbaşı, 15 Şubat 2022 tarihinde yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle 83 yaşında hayatını kaybetti.

onur-kumbaracibasi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN