Salih Gün kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi? İşte biyografisi

Salih Gün kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi? İşte biyografisi

Kocaeli'de uzun yıllar CHP'nin bölgedeki etkin isimlerinden birisi olarak hafızalarda yer edinen Salih Gün, bir dönem milletvekilliğinin yanı sıra üç dönem Tavşancıl Belediye Başkanlığı ve bir süre Tavşancıl Spor Kulübü Başkanlığı yaptı. İşte, Salih Gün'ün hayat hikayesi...

Sendikal faaliyetlere destek vermesiyle bilinen eski CHP Milletvekili Salih Gün, kovid-19 hastalığına bağlı olarak 76 yaşında vefat etti.

2021 yılının Aralık ayında koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine İstanbul'da bir hastanede tedavi altına alınmıştı.

Tedavisi devam ederken 29 Aralık 2021 günü paylaşımda bulunan Salih Gün, 4 doz aşı olduğunu, eşiyle birlikte hastanede tedavi altına alındıklarını dile getirmişti.

Durumunun kötüleşmesi üzerine entübe edilen Salih Gün, 30 Ocak 2022 Pazar günü tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Eşinin ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

640xauto.jpg

SALİH GÜN'ÜN HAYATI

1946 yılında Kocaeli'nin Dilovası ilçesine bağlı Tavşancıl mahallesinde dünyaya geldi.

Erken yaşta iş hayatına atıldı. Marshall Boya Fabrikası Güvenlik Amir Yardımcısı olarak çalıştı. Bir dönem Tavşancılspor'da kulüp başkanlığı yaptı.

Mesleki örgütlenmeye destek veren Salih Gün, Türkiye Çimse-İş Sendikası'nda yöneticilik görevinde bulundu.

Aralıksız olarak üç dönem Tavşancıl Belediye Başkanlığı yaptı.

2002-2007 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Kocaeli Milletvekilli oldu.

Salih Gün, 30 Ocak 2022 Pazar günü koronavirüs nedeniyle 76 yaşında hayatını kaybetti.

Evli ve iki çocuk babasıydı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN