E-Devlet şifresi nasıl alınır? E-devlet şifresi değiştirme adımları

E-Devlet şifresi nasıl alınır? E-devlet şifresi değiştirme adımları

E-Devlet, 2008 yılından bu yana faaliyette olup, elektronik ortamda sunulan kamu hizmetlerinin geliştirilmesini kolaylaştırmak ve hizmetlerin tek çatı altında sunulmasını sağlamaktadır. E-Devlet şifresi nereden, nasıl alınır? İşte detaylar...

E-Devlet hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşların e-Devlet şifresine sahip olmaları gerekmektedir. Daha sonra E-Devlet şifreniz ve T.C. Kimlik numaranız ile www.turkiye.gov.tr adresindeki e-Devlet portalına erişebilirsiniz.

E-Devlet Şifresi Nereden Alınır?

E-Devlet şifresini size en yakın PTT şubesinden alabilirsiniz. Bunun için yanınızda T.C. kimlik numaranızın bir kopyasını bulundurmanız yeterlidir. Kimliğinizle birlikte üçüncü kişilerin e-devlet şifresi alması mümkün değildir. PTT şubelerine kendiniz gidip e-devlet şifresini almanız gerekiyor. Ayrıca internet üzerinden e-Devlet şifresi almak da mümkün değildir. Bilgi güvenliği için PTT şubeleri ile iletişime geçmelisiniz.

e-devlet

E-Devlet Şifresi Ne İşe Yarar?

Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğrenciler için e-devlet üzerinden iş başvuruları açmak, iş başvurusu yapmak, adres değişikliği bildirmek, aile hekimi bilgisi istemek, ehliyet ve sürücü belgesi para cezasına bakmak, askerlik doğrulaması yapmak, vakaları kontrol etmek, sınav yerlerini ve sonuçlarını incelemek, pasaport işlemi, kredi sorgulama, Sanayi ve Tarım Bakanlığı, SSK hizmeti, ehliyet iptal soruşturması, ticari araç ve plaka sorgulama, plaka bilgisi, yeşil kart statüsü başvurusu gibi birçok işlemi rahatlıkla gerçekleştirebilmektedir.

E-Devlet Şifresi Ne Kadar?

E-Devlet şifresini ilk defa alacaksanız 2 TL ücretlendirilirsiniz. Ayrıca e-devlet portalında ücretli ibare yoksa, herhangi bir yıllık ücret veya masrafla karşılaşmazsınız.

E-Devlet Şifresi Ne Kadar Süreyle Geçerlidir?

E-Devlet şifresi 3 ay geçerlidir. Her üç ayda bir e-Devlet portalı üzerinden şifrenizi değiştirmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde sistem otomatik olarak şifrenizi kilitleyecek ve 4 TL ücret karşılığında yeni şifre almak için PTT şubesine gitmeniz gerekmektedir.

E-Devlet Şifre Değiştirme

E-Devlet şifresini değiştirmek için ilk olarak www.turkiye.gov.tr adresinden sisteme giriş yapmalısınız. Sisteme ilk defa giriş yapıyorsanız, otomatik olarak e-Devlet şifre değiştirme sayfasına yönlendirileceksiniz. fakat sisteme ilk defa giriş yapmıyorsanız, kişisel bilgiler kısmına giriş yaptıktan ve e-Devlet şifre değiştirme ayarını yaptıktan sonra şifre değiştir kısmına tıklayınız. Bundan sonra e-Devlet şifre değiştirme sayfasındaki bilgilerinizi güncellemelisiniz.

E-Devlet Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım?

E-Devlet şifrenizi unuttum yani e-Devlet şifrenizi unuttum diyorsanız tekrar PTT şubesine giderek yeni şifre almanız gerekmektedir. e-Devlet şifrenizi unuttum diyerek PTT acentesine gittiğinizde yeni şifre için 4 TL ücretlendirilirsiniz. Bu yüzden şifrenizi unutmamaya ve 3 ayda bir değiştirmeniz gerekir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN